29 / 12 / 2024

Enerjide istihdam

Enerjide istihdam

SON 1 yılda istihdamın en fazla arttığı iş kolu yaklaşık yüzde 16'lık oranla enerji oldu. Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar iş kolundaki işçi sayısı 37 bin 247, enerji iş kolundaki işçi sayısı 35 bin 903 arttı...

Temiz enerjide istihdam 12,7 milyona ulaştı!

Dünya bütününde yenilenebilir enerji sektöründe istihdam geçtiğimiz bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 artarak 12 milyon 700 bin kişiye çıktı. İşte detaylar…

İnşaatta istihdam ilk çeyrekte yüzde 12.5 azaldı!

Sanayi, hizmetler ve perakendeden sonra inşaat sektöründe de yılın ilk çeyreğinde istihdam azaldı. İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 2.6 azaldı.

İnşaat istihdam endeksi yüzde 2,6 azaldı!

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 azaldı. Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 azaldı.

Diyarbakır Silvan Projesi 200 kişiye istihdam sağlayacak!

Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Projesi tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Diyarbakırlılar, 2,5 milyon dönüm araziyi suya kavuşturarak il ekonomisine büyük katkı sunacak projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyor.

Aliağa OSB istihdamını 60 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin, hedefi ihracatını 10 milyar dolara istihdamını 60 bin kişiye çıkarmak. Haluk Tezcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bölge, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Diyarbakır'da istihdamın yüzde 23'ü inşaat sektöründe!

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin Diyarbakır'daki "Ortadoğu inşaat ve belediye ihtiyaçları fuarı" açıldı. Vali Aksoy, “Diyarbakır’daki istihdamın yaklaşık yüzde 23’ü inşaat sektöründe gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Forum Diyarbakır AVM 1.500 kişiye istihdam sağlayacak!

Forum Diyarbakır 27 Mayıs’ta açılıyor. 100 milyon euro yatırım yapılan AVM 1.500 kişilik istihdam yaratacak. AVM 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek.

İnşaat sektöründe istihdam için milat niteliğinde adım atıldı!

İNTES Başkanı Koloğlu: "Sektörde nitelikli işgücü istihdamı için milat niteliğinde adımlar atıldı" dedi. Koloğlu İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u değerlendirdi.

İnşaat sektörü 2014'te 76 bin kişiye istihdam etti!

Yapı-Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı. Sektördeki istihdam edilen çalışan sayısı yüzde 4.3 oranında artarak 1 milyon 829 bine yükseldi.

Gaziantep'te konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı..

Hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunu konut ve istihdam!

GAİMDER üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Fatma Şahin, Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunlarının konut ve istihdam olduğunu söyledi

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat!

"Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat" diyen Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaatta ciddi birikim var. Doğru adımlarla işsizliğe ilaç olabilir" dedi.

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor.

Enerjide istihdam Haberi

Enerjide istihdam

SON 1 yılda istihdamın en fazla arttığı iş kolu yaklaşık yüzde 16'lık oranla enerji oldu. Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar iş kolundaki işçi sayısı 37 bin 247, enerji iş kolundaki işçi sayısı 35 bin 903 arttı. Aynı dönemde istihdamın en fazla azaldığı iş kolu yaklaşık yüzde 10'lıık oranla petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç oldu. İnşaat iş kolundaki işçi sayısı 98 bin 287, konaklama ve eğlence işlerindeki işçi sayısı 65 bin 665, petrol, kimya, lastik, plastik ve ilâç iş kolundaki işçi sayısı da 48 bin 529 geriledi. Ocak 2013-ücak 2014 arasındaki 1 yıllık dönemde, Türkiye'deki kayıtlı işçi sayısı 718 bin 939 arttı, işçi sayısındaki yıllık artış oranı yüzde 6,6'ya karşılık geldi. Böylece işçi sayısı 11 milyon 600 bin...