28 / 04 / 2024

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor.



ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı planlanan genişleme alanlarının devreye girmesiyle istihdamın 12 bin kişiden 18 bin kişiye çıkması hedefleniyor. 4 ve 5'inci tevsi alanlarında yatırım yapmak isteyen 150 firmanın sırada beklediğini vurgulayan bölge yönetimi, yeni yatırımlar sonrasında ticaret hacminin 3 milyar TL'den 6 milyar TL'ye, ihracatın ise 600 milyon TL'den 2 milyar TL'ye ulaşacağını düşünüyor. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Döşemealtı İlçesi'nde 692 hektar alanda kurulu OSB'de halen 226 firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, "Türkiye'nin ilk 5 OSB'sinden biriyiz 2 çevreci ödülümüz var. Antalya'nın turizm kenti olması nedeniyle çevre kirliliğine yol açacak sanayi yatırımlara izin vermedik. Burada halen 226 firmamız üretimde bulunuyor. Antalya OSB'de sektörel dağılımlarda ilk sırada makine, metal ve enerji, tarım, kimya, gübre, inşaat - yapı, gıda, tekstil, kağıt ambalaj, plastik - polyester akrilik ile ahşap - mobilya sektörleri yer alıyor. Antalya OSB'de halen 12 bin kişi istihdam ediliyor' dedi. 




692 hektar alanda kurulu Antalya OSB'de yeni yatırım için yer kalmadığını kaydeden Bahar, "Yeni yatırım taleplerini karşılamak için 4 ve 5'inci tevsi alanlarını yarattık. Yeni tevsi alanlarıyla ilgili bürokratik işlemlerin tamamlanması için ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalarımız sürüyor. Genişleme alanıyla birlikte 720 hektar yüzölçümüne ulaşacağız. Buraya ülke genelinde tanınmış marka ve şirketlerin de içinde yer aldığı 150 firma sırada bekliyor. Çok ünlü firmalar da var. Ancak spekülasyon olmaması için bu firmaları şimdilik gizli tutuyoruz. 4 ve 5. tevsi alanları tamamlandığında ticaret hacmi 2,3 milyar TL'den, 6 milyar TL'ye, ihracat 600 milyon TL'den 2 milyar TL'ye ulaşacak. 




İstihdam edilen kişi sayısının da 18 bini aşması bekleniyor" açıklamasını yaptı. 

Elektrik tüketimi yüzde 38 arttı Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, bölgede elektrik tüketiminin geçen yıl yüzde 38 artış gösterdiğini ifade ederek, "2014'te 310 milyon 55 bin 980 kWh/yıl elektrik tüketimi gerçekleşti. Aynı dönemde su tüketimi de yüzde 7 azalarak 5 milyon 475 bin 891 metreküp yıl oldu. 



Doğalgaz tüketimi ise yüzde 4,6 artarak 119 milyon metreküp/yıl olarak gerçekleşti. Yeni yatırımlar sonrasında enerji kullanımı 60 megavattan 100 megavatta çıkacak. Arıtma tesisi kapasitemiz de 20 bin metreküpten 40 bin metreküpe yükselecek" diye konuştu. 



Ticari Hayat


Geri Dön