06 / 05 / 2024

Nizip OSB, firma sayısını 70'e çıkarmayı hedefliyor!

Nizip OSB, firma sayısını 70'e çıkarmayı hedefliyor!

Nizip OSB, 2 yılda firma sayısını 20’den 70’e istihdam edilen kişi sayısını 500’den 4 bine çıkarmayı planlıyor. OSB yönetimi genişleme için planlandığı 150 hektar alanın 100 hektarını kamulaştırdı.



Nizip Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Latif Karadağ, 2 yıl içerisinde bölgedeki firma sayısını 70’e istishdam edilen kişi sayısını ise 4 bine yükseltmeyi planladıklarını söyledi. Karadağ, Nizip OSB’nin kuruluş çalışmaları için 2008-2009 yıllarında ticaret odası, kaymakamlık ve Nizip Belediyesi öncülüğünde bir dizi faaliyet yürütüldüğünü belirterek, “Gaziantep’e yakın mesafesi, metrekaresi 50-60 TL olan ham arsa fiyatları, fıstık ve zeytine dayalı üretim yapan firmaların hammaddeye daha yakın olmak istemesi ve taksitli arazi bedeli ödeme kolaylığı ile Nizip OSB’ye yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi” dedi.


Halen Nizip OSB’nin birinci kısmında 33 parselin tamamının dolu olduğunu kaydeden Karadağ, “Şu anda 20 fabrika aktif durumda. 10 firmanın inşaat projeleri ise sürüyor. Yatırımcılar için diğer bölgelere nazaran çok cazip bir OSB’yiz. Aldığımız yoğun talepler üzerine ilave alan olarak isimlendirdiğimiz 2’nci kısmı yatırımcıların hizmetine açıyoruz. 150 hektar olan bu alanın 100 hektarını kamulaştırdık. Bu alanın bir kısmı devlet hazinesi, bir kısmı da şahıs arazisiydi. 50 hektar alanı da aldıktan sonra bakanlık kredisi ile yer tahsisi için gerekli kaynağı sağlayacağız. Elektrik, doğalgaz, su gibi temel altyapı çalışmalarını 2 yıl içinde tamamladıktan sonra ise talepte bulunan firmalarımıza Nizip OSB’de istihdam 2 yılda 4 bin kişiye çıkacak Nizip OSB, 2 yılda firma sayısını 20’den 70’e istihdam edilen kişi sayısını 500’den 4 bine çıkarmayı planlıyor. OSB yönetimi genişleme için planlandığı 150 hektar alanın 100 hektarını kamulaştırdı. kaç dönüm arazi istiyorlar ise vereceğiz” açıklamasını yaptı. 


Nizip OSB’de ham arsanın metrekare fiyatının 50-60 TL arasında değiştiğini belirten Karaoğlu, “Gaziantep’te yakın zamanda faaliyete geçen 5’inci OSB’nin metrakaresine göre Nizip OSB’de fiyatlar daha uygun olmakla birlikte Gaziantep’e 5’inci OSB’den daha yakın mesafede bulunuyoruz. Hem fiyat hem Gaziantep’e yakınlık açısından yatırımcılar için cazip bir bölgeyiz. Bölgemizdeki işletmelerde halen 500 kişi istihdam ediliyor. 1’inci Kısım’da fıstık, çelik, mobilya, sakız, kuruyemiş gibi sektörler faaliyette. 20 fabrika aktif ve inşaatı süren 10 firmanın da faaliyete geçmesi ile istihdamımız 2 bin kişiye çıkacak. 2’nci Kısım’ın 2 yıl içinde tamamlanması durumunda OSB’de faaliyet gösteren firma sayısı 70’e, istihdam edilen kişi sayısı ise 4 bine yükselecek. Önümüzdeki yıl idari binamızı tamamlayacak ve cami projemize başlayacağız” şeklinde konuştu.



İstanbul, Gaziantep,  Adana  ve Şanlıurfa’dan 40 talep 


Bölgeden parsel alan firmaların 2016 yılında inşaat faaliyetlerine başlayabileceklerini vurgulayan Karadağ, “Şu ana kadar İstanbul, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa başta olmak üzere civar illerden 40’a yakın talep var ve bu talepler Nizip’e nitelik kazandıracak ve istihdam sağlayacak firmalardan geliyor. 2. kısıma yatırım için gıda, tekstil, yağ, kimya gibi sektörlerden kendi skalasında iyi firmalardan talep geliyor. 2 sene yatırımcıya müdahale etmiyoruz. Bu 2 sene sürecinde tüm altyapı çalışmalarını bakanlık kredisi ile tamamladıktan sonra talep ettikleri büyüklükteki araziyi girişimcilere tahsis edeceğiz. Arazi bedelini 5 yıllık taksitlere yayarak firmaların aynı zamanda üretime başlamasını da sağlıyoruz.Ödemesini bitiren yatırımcı tapusunu alıyor. Konut kredisi gibi değerlendirebiliriz. Ayrıca, ruhsat, işyeri harcı gibi giderler ve mevzuatın zorunlu tuttuğu ödemeler birçok OSB’ye göre çok daha uygun ve minimum seviyelerde” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön