06 / 05 / 2024

enez fatih cami

enez fatih cami

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Trabzon ve Bursa'nın İznik ilçesindeki Ayasofya camilerinin ardından Yunanistan sınırında bulunan Enez'deki "Fatih Camisi" olarak bilinen Ayasofya Camisi'ni de restore edecek.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

İnegöl’e modern meydan!

İnegöl Belediyesi’nin modern ve estetik bir görünüme sahip şekilde yeniden düzenlediği Fatih Cami karşısındaki meydan, törenle açıldı.

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Fatih Cami’deki çalışmalara vatandaştan tam not!

Yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar kazandırılan Fatih Cami avlusunun yeni halinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkürlerini iletiyor.

Fatih Otlukçu Parkı hizmete açıldı!

Ali Kuşçu Mahallesi Otlukçu Yokuşu Sokak’ta inşası süren Şeyh-ül İslam Mehmet Celalettin Cami’nin arkasındaki alan Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni bir park olarak düzenlenerek, hizmete açıldı.

Niğde Fatih Sultan Mehmet Camii’nin yüzde 70'i tamam!

Niğde’de yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Cami’nin inşaatı devam ediyor.Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Fatih Sultan Mehmet Cami’nin caminin inşaatının yüzde 70’nin tamamlandığını söyledi.

Fatih Kızılelma Parkı yenilendi!

Haseki Sultan Mahallesi sınırları içerisinde Kızılelma Caddesi üzerinde Kasap Halil Cami yanında yer alan ve caminin ihyası ile kullanımı kısıtlanan park, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenileme programına alındı.

enez fatih cami Haberi

enez fatih cami

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Trabzon ve Bursa'nın İznik ilçesindeki Ayasofya camilerinin ardından Yunanistan sınırında bulunan Enez'deki "Fatih Camisi" olarak bilinen Ayasofya Camisi'ni restore edecek. 


Edirne'nin Enez ilçesinde antik kent Ainos'ta 12. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Ayasofya Kilisesi, Osmanlı'nın şehri fethinden sonra camiye çevrildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yıllar içinde haraplaşan ve tekrar ayağa kaldırılması bile hayal olarak görülen Ayasofya Camisi'ni restore etmek için çalışmalara başladı. Caminin tekrar ihtişamlı günlerine dönebilmesi için proje hazırlandı. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü de yapının restorasyon projesini onayladı. 


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Trabzon ve Bursa'nın İznik ilçesindeki Ayasofya camilerinin ardından Yunanistan sınırında bulunan Enez'deki "Fatih Camisi" olarak bilinen Ayasofya Camisi'nin restorasyonuna ilişkin, AA muhabirine bilgi verdi. 


Ayasofya Camisi'nin, kale içindeki en yüksek noktaya inşa edildiği için...