03 / 05 / 2024

enflasyon muhasebesi

enflasyon muhasebesi

"Bankaların durumu pek parlak değil henüz kendileri de farkında değil" diyen eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, şu anki ekonomi politikasının sürdürülmesi halinde çok daha ağır sonuçların olacağını söyledi.

20 yıl sonra enflasyon muhasebesi yeniden uygulanacak! Bu uygulama vergi matrahlarını etkileyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de 20 yıl aradan sonra enflasyon muhasebesinin ikinci kez uygulanacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, 2024 ve sonraki yıllar için vergi matrahını etkileyecek sonuçlar doğuracak. Peki enflasyon muhasebesi nedir ve sonuçları nelerdir? İşte detaylar…

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan’da ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yaşanan artışa rağmen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan ayında düştü. Faiz oranları ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon mart ayında yüzde 0,57 artarken, yıllık bazda yüzde 11,86 oldu.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

Enflasyon endeksli konut kredileri 2020 Mart’ta ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yükselişin devam etmesi ile enflasyon endeksli konut kredisi faizleri de bir kez daha arttı. Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Mart ayında ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Tüketici Fiyat Endeksi şubat ayında aylık bazda yüzde 0,35, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,48 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,37, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,26 oldu.

Enflasyon verileri konut kredisi faizlerini arttıracak mı? 

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon ocakta yüzde 1.35 artarken, yıllık bazda yüzde 12.15 oldu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi!

Avro Bölgesi'nin ocak ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayınlandı.Avro Bölgesi'nde ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 1,4'e yükseldi.

2020 Ocak Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), yüzde 1,14 artmasını bekliyor.

Enflasyon Raporu yarın Ankara'da açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB, 2020'nin ilk Enflasyon Raporu'nu yarın Ankara'da açıklayacak.

enflasyon muhasebesi Haberi

enflasyon muhasebesi

Yüksek enflasyon ortamında bankaların durumunun pek de iç açıcı olmadığını ancak bankaların henüz bu durumun farkında olmadığını belirten Burhan Karaçam, uluslararası piyasalarda durumun eskisinden de kötü olduğunu söyledi. Karaçam bankaların uluslararası enflasyon standartları uygulanması halinde öz kaynaklarının eridiğinin ve sermaye yeterlilik sorunlarıyla karşı karşıya olduklarının görülebileceğini belirtti. Eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, yüksek enflasyon ve negatif faiz nedeniyle kimsenin Türk lirasında kalmayacağını belirterek bankaların durumunun da pek iç açıcı olmadığını kaydetti. Cumhuriyet Gazetesinden Jale Özgentürk'e konuşan Karaçam,  “Küçük bir azınlık dışında insanların büyük bölümünün yaşam maliyetleri artarken gelirleri ise eriyor. Esas sorun budur” dedi.

2003-2008 yılları arasında izlenen ekonomi politikaları sonucunda yerli sanayinin yok edilmesinin sonuçlarının yaşandığını belirten Karaçam, o dönemde ülkeye giren yüksek miktarda yabancı kaynakların...