05 / 05 / 2024

enflasyon sebepleri

enflasyon sebepleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan inşaat sektöründeki rant dağılımında kuşkular bulunduğunu belirterek imar yasasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Ali Babacan, rantın adil dağıtımı konusunda şüphelerin olduğu dile getirdi.

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon ocakta yüzde 1.35 artarken, yıllık bazda yüzde 12.15 oldu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi!

Avro Bölgesi'nin ocak ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayınlandı.Avro Bölgesi'nde ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 1,4'e yükseldi.

2020 Ocak Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), yüzde 1,14 artmasını bekliyor.

Enflasyon Raporu yarın Ankara'da açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB, 2020'nin ilk Enflasyon Raporu'nu yarın Ankara'da açıklayacak.

Merkez Bankası'nın 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 10'a geriledi!

Merkez Bankası, ocak dönemi beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, 2020 yıl sonu için enflasyon beklentisi yüzde 10.01 olurken, büyüme beklentisi ise yüzde 3.2'den yüzde 3.4'e yükseldi. 12 ay sonrası için dolar/TL'de ise 6.43 seviyesi bekleniyor.

2019 yılı enflasyon oranı belli oldu!

Enflasyon, Aralık 2019'da yüzde 0,74 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 11,84 oldu.

AA Finans'ın aralık ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), yüzde 0,45 artmasını bekliyor.

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Enflasyondaki güncelleme sonrasında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Aralık ayında ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon kasım ayında yüzde 0,38 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 10,56 oldu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi!

Avro Bölgesi'nde kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 1'e yükseldi.

Cumhurbaşkanı: Faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk!

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize geçtiğimiz ağustos ayından itibaren kurulan döviz kuru faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk" dedi...

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon ekim ayında yüzde 2 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 8,55 oldu.

Enflasyon tek haneye düştü!

Enflasyon, eylül ayında yüzde 0,99 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 9,26 ile 2017'den sonra yeniden tek haneyi görmüş oldu.

enflasyon sebepleri Haberi

enflasyon sebepleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan inşaat sektöründeki rant dağılımında kuşkular bulunduğunu belirterek imar yasasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. NTV'de konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, rantın adil dağıtımı konusunda şüphelerin olduğu inşaat sektöründe para kazanmanın sanayiye göre daha kolay olduğunu, bu nedenle sanayinin milli gelirdeki payının azaldığını belirterek imar yasalarında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin öncelikle sanayileşmesi ve üreten bir toplum olması gerektiğini dile getiren Babacan, sanayi yatırımlarının daha çekici hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı. AVM ve lüks konut projelerinden kolay para kazanıldığını, sanayi yatırımlarından 5-6 seneden önce bunun mümkün olmadığını anlatan Babacan, imar yasalarında değişiklik yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Bir yandan yatırım ortamını iyileştirirken öte yandan imar mevzuatı ele alınmalı. İmar mevzuatındaki problemler nedeniyle Türkiye'de dikey yapılaşma arttı. 2-3 katlı...