20 / 05 / 2024

engelli öğrenci okulu

engelli öğrenci okulu

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Ataşehir, Bağcılar ve Beyoğlu ilçelerindeki engelli öğrencilere yönelik 3 okulu yıkıp yeniden yapacak.

Özel okullara yapılan devasa zamlar öğrencileri okulsuz bıraktı! Binlerce öğrenci okulu bırakmak zorunda kaldı!

Özel okulların eğitim dışı hizmetlere yaptıkları astronomik zamlara aileler daha fazla dayanamadı. Veliler çocuklarını özel okuldan alırken, düşük ücret alan öğretmenler ise işten ayrıldı.

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!

EGO’da indirimli olan 65 yaş, öğrenci kartı, engelli kartı gibi toplu taşıma kartı kullananlara kritik bir uyarı yapıldı. İşte detaylar!

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Limak Vakfı’nın, engelli çocuklar için inşa ettiği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu eğitime açtı

Engelli ve dar gelirliye özel konutlar üretilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışmalar yapılacak. 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

Trabzon'da öğretmen okulu ve lojmanı yıkıldı!

1940 yıllarında Trabzon Beşikdüzü Köy Enstitüsü olarak kullanılan ve sonrasında öğretmen okulu ve lojmanına dönüştürülen, daha sonrasında ise aatıl hale gelen 8 bina, öğrenci yurdu yapımı için yıkıldı.

Sri Lanka'da Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı!

Sadakataşı Derneğince, hayırsever bir iş adamının desteğiyle Sri Lanka'nın Kuzeybatısındaki Puttalam kentine bağlı El Aksa köyünde 50 öğrenci kapasiteli Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı.

Çorum Sungurlu Öğrenci Yurdu'nun inşaatı başlıyor!

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Kampüs alanına yapılacak Yükseköğrenim Öğrenci yurdu inşaatının başlayacağını açıkladı.

ICSC - John T. Riordan Gayrimenkul Okulu 2016 mezunlarını verdi!

Her geçen gün büyümeye devam eden AVM ve perakende sektörüne katkı sağlamak adına birbirinden önemli eğitimler düzenleniyor. “ICSC – John T. Riordan Perakende Gayrimenkul Profesyonelleri Okulu”nun eğitimlerine bu yıl 68 öğrenci katıldı.

Selçuk Özdağ: Engelli yaşam merkezleri kuracağız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa'da Hasan Türek Anadolu Lisesi 9. Sınıf'ta okuyan bedensel engelli öğrenci Hasan Kıran'a akülü araç hediye etti.

İPKB İstanbul'da 28 okulu yıkıp yeniden yapacak!

Olası bir depreme karşı İstanbul'daki okulların yeniden yapımını gerçekleştiren İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 3'iü engelli okulu olmak üzere 28 okulu daha yıkıp yeniden yapacak.

İPKB, İstanbul'daki 28 okulu yıkıp yeniden yapacak!

Depreme karşı İstanbul'daki okulların yeniden yapımını gerçekleştiren İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 3'ü engelli okulu olmak üzere 28 okulu daha yıkıp yeniden yapacak.

İPKB, 28 okulu depreme karşı yıkıp yeniden yapıyor!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 28 okulu daha yıkıp yeniden yapıyor. Okullar tamamlandığında 926 derslikte 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

Alanya'da 160 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi gerçekleşti!

Alanya'da merkeze uzak mahallerdeki öğrencilerinin barınma sorununu çözecek, Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi yapıldı. 60 kişilik kapasiteye sahip kız yurdunda, 2 kişilik de engelli odası bulunuyor.

engelli öğrenci okulu Haberi

engelli öğrenci okulu

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Ataşehir, Bağcılar ve Beyoğlu'ndaki engelli öğrencilere yönelik üç okulu yıkıp yeniden inşa edecek. 


İPBK'den yapılan açıklamaya göre, zihinsel ve işitme engelliler ile serebral palsili (beyin felçli) çocukların eğitim gördüğü üç okul, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamına aldı. 


Bu kapsamda, Ataşehir Yunus Emre Engelli Çocuklar Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, yıkılarak yeniden yapılacak. 


Okulların yeniden yapım sonrası derslik sayıları, bina kat sayıları ve öğrenci kapasiteleri artacak. İPKB'nin engelli çocuklar için yapacağı okulların tasarımlarında, diğer okullardan farklı bina ve donanım özelliklerine yer verilecek. Tuvaletlerinden zemin kaplamalarına kadar özel eğitime hitap edecek şekilde tasarlanan okullar, çocukların hem eğitim hem de...