20 / 05 / 2024

engelsiz şehirler

engelsiz şehirler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yıl da engellilere yönelik planlanan hedefler için yoğun çalışmalar yürütüyor. Yürütülen "Erişilebilirlik Destek Projesi'' kapsamında, 2015'te 29 il ''engelsiz'' hale getirilecek.

Bağcılar Engelsiz Üniversite hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Engelli dostu şehirler inşa etmeli” kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite’nin açılışına katıldı. 

Sürdürülebilir Şehirler Konferansı'na Eskişehir damgası!

Avrupa Birliği ‘Sürdürülebilir Şehirler Konferansı’ İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansta ilgili paydaşlardan, çoğunluğu yerel yönetimler ve belediye uzmanları olmak üzere, 250’nin üzerinde yetkili ve uzman katıldı.

Marka Şehirler Zirvesi 7 Nisan'da!

Marka Şehirler Zirvesi, şehirlerimize uluslararası platformda hak ettiği değerin bilincini yansıtmak ve marka şehirlerimizin Türkiye ekonomisine katkısını arttırmak amacı ile 7 Nisan 2016 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel’de kapılarını açacak.

Sıddık Yarman: Akıllı şehirler yaratmalıyız!

Sıddık Yarman, orta gelir düzeyini aşmak için belirlenen hedeflere ulaşabilmek için bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtti. Yarman, " Elektronik, otomotiv ve enerji-enerji tasarrufu sektörüne önem verilmeli. Akıllı şehirler geliştirmeliyiz." dedi

Yılda 3 milyar dolar tasarruf eden şehirler kurulabilir!

Yeşil Binalar Zirvesi, Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler teması ile İstanbul’da toplanıyor. ÇEDBİK tarafından 4-5 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek zirvede, çevre dostu kentler konusu 7 oturumda tartışılıyor.

Hindistan'da Akıllı Şehirler projesi başlıyor!

Hindistan'da artan nüfus ve gelişen ekonomi nedeniyle şehirleri biçimlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen "Akıllı Şehirler" projesi kapsamındaki 20 kent belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı M. Venkaiah Naidu, 5 yıl sürecek projeni söyledi.

Karacabey Engelsiz Yaşam Merkezi açılışa gün sayıyor!

Modern belediyecilik hamlelerini kararlılıkla sürdüren Karacabey Belediyesi, ilçedeki engelsiz yüreklerin sosyal ve kültürel açıdan çok daha fazla imkâna kavuşacağı, 'Engelsiz Yaşam Merkezi'ni yakın bir zamanda hizmete açmaya hazırlanıyor.

Nazilli'deki Engelsiz Yaşam Parkı'nın inşaatı tamamlandı!

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Engelsiz Yaşam Parkı”, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.

TOKİ mahalle kültürünü içeren şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründeki iş adamlarına yeni stratejilerini İTO'da açıkladı. Turan, kentleşmedeki politikalarını, "Yatay mimariye uygun, yöresel öğeler ve mahalle kültürünü de içeren şehirler kurmak" şeklinde özetledi.

TOKİ Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler Projesi'nin ilk adımı atılıyor!

TOKİ, "Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi" ile artık sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim yeri projeleri de hayata geçiriliyor.

Kırıkkale Üniversitesi'ne engelsiz kampüs projesi uygulanacak!

Kırıkkale Üniversitesi, engelsiz bir kampus için 2015’te 750 bin TL yatırım yaparak ülke genelinde engelli öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını kolaylaştırma konusunda örnek üniversite durumuna geldi.

Giresun'da Engelsiz Yaşam Evleri inşaatı hızla yükseliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Keşap Yolağzı Köyü Cingiren Mahallesinde yapımına başlanılan “Engelsiz Yaşam Evleri” inşaatı hızla yükseliyor.

Muğla'da Sürdürülebilir Şehirler Projesi çalıştayı düzenlendi!

İller Bankası ve Dünya Bankası iş birliğinde yürütülmesi planlanan büyükşehir belediyelerinin kentsel altyapı ve planlama ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik önemli bir destek projesi oluşturacak olan “Sürdürebilir Şehirler Projesi” çalıştayı düzenlendi.

engelsiz şehirler Haberi

engelsiz şehirler

Türkiye'de engellilere yönelik çeşitli hizmetler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yıl da engellilere yönelik planlanan hedefler için yoğun çalışmalar yürütüyor.


Engellilerin haklarının gelişmesi ve izlenmesine yönelik çalışmalar yürütecek olan Bakanlık, engellilerin tüm insan hak ve temel özgürlüklerinden tam ve eşit şekilde yararlanmasını teşvik ve temin etme, insanlık onurlarına saygıyı güçlendirme amacını taşıyan ve Türkiye'nin taraf olduğu ''Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme''nin uygulanması ve izlenmesini teşvik etmek için 9 yıllık bir planlama oluşturacak.


Kendilerine tanınan indirim hakkından yararlanan engelliler için engelli kartı basımı ve dağıtımı yapılacak, engelli kimlik kartı sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.


''Erişilebilirlik Destek Projesi'' (ERDEP) ile yerel koşullara göre belirlenen pilot alanlarda, kamu tarafından yoğun kullanılan sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar; kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üst...