07 / 05 / 2024

ENKA İnşaat ve Mass Group sözleşme

ENKA İnşaat ve Mass Group sözleşme

ENKA İnşaat, Bağdat’ta inşa edilecek 3000 MW kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin anahtar teslim yapımı ve işletmeci personelin eğitimi için Iraklı yatırımcı firma Mass Global ile bir sözleşme imzaladı.

Enka İnşaat'ın Hamburg'taki projesinde son durum ne?

Enka İnşaat, Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünü 341 milyon Euro'ya ulaştırdı. 

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Enka İnşaat'ın genel kurul sonuçları tescillendi!

Enka İnşaat Genel Kurul Toplantısı'nda özet olarak aşağıdaki ana kararlar alındı. Alınan kararların tutanağı ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

ENKA İnşaat'ın 2020 yılı 3. çeyrek faaliyet raporu!

ENKA İnşaat'ın 1 Ocak 2020 - 30 Eylül 2020 ara dönemine ilişkin finansal tablo, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınladı...

ENKA'nın acı günü! Temiz Üstün vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Eski Üyesi Temiz Üstün vefat etti. ENKA taziye ilanı yayınlandı.

Enka İnşaat Sürdürülebilirlik Raporu 2019!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Sürdürülebilirlik Raporu 2019'u yayınladı...

Enka İnşaat ana sözleşme tadili açıklaması!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değiştirilmiş olup, söz konusu değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşmesi yayınladı.

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Enka İnşaat'ın genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi! 

Enka İnşaat ve Sanayi'nin 27 Mart 2020 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı sonuçları tescil edildi...

Enka İnşaat'ın acı günü! Erengül Perk vefat etti!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş'nin Genel Müdür Yardımcılarından Tamer Perk'in annesi Erengül Perk vefat etti. Perk'in cenazesi Hekimbaşı Kabristanı'na defnedilecek. 

ENKA İnşaat ve Mass Group sözleşme Haberi

ENKA İnşaat ve Mass Group sözleşme


ENKA İnşaat, Bağdat’ta inşa edilecek 3000 MW kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin anahtar teslim yapımı ve işletmeci personelin eğitimi için Iraklı yatırımcı firma Mass Global ile bir sözleşme imzaladı.


İmza töreni ile ilgili toplantı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Irak Elektrik Bakanı Sayın Qassim Muhammad Al-Fahdawi’nin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda yapıldı.


Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara, Mass Group Holding ve ENKA İnşaat arasında imzalanan kontrat kapsamında, ENKA’nın yapımını üstlendiği Bağdat’taki Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin, Irak’ın ilk özel girişim yatırımı olduğunu söyledi. 


Tara, her bir fazı 1500 MW kapasiteye sahip olacak santral, aynı zamanda Irak’ın ilk kombine çevrim santrali olacağını belirterek, “Teknolojisiyle elektrik verimliliğinin dünya standartlarında olması öngörülen santralin temeli 2015’in ilk çeyreğinde atılacak....