06 / 05 / 2024

Ensar Vakfı Ankara Şubesi

Ensar Vakfı Ankara Şubesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehircilik, medeniyet ve bina yapımının, mühendislere bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olduğunu belirterek, sosyologların, psikologların, tarihçilerin, ilahiyatçıların ortak karar vermesi gerektiğini belirtti..

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.

Ankara Kızılay'a cami inşa edilmesi için protokol imzalandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kızılay'da cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Diyanet Vakfı Ankara’daki tarikat okulunu satın aldı!

Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki KOMAŞ A.Ş, Nakşibendi Şeyhi Mahmut Esad Coşan’ın kurucusu olduğu Ankara’daki bir koleji bünyesinde olduğu ortaya çıktı.

Ensar Vakfı 5 yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ensar Vakfı, İstanbul, Konya ve Rize'de yer alan 5 öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti...

Mehmet Torunlar'dan Kızılay açıklaması!

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” diye konuştu...

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor. Ensar Vakfın'da yapılan açıklamada;" Gençlerin güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı...

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.

Ziraat Bankası Personeli Vakfı Balıkesir ve Ankara'daki 2 arsa hissesini satıyor!

Ziraat Bankası Personeli Vakfı, Balıkesir ve Ankara'daki 2 arsa hissesini ihale ile satıyor. İhale 23 Ocak'ta yapılacak...

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

İmar suçu müşterek işlenen bir suçtur!

Birlik Vakfı Ankara Şubesi tarafından "Şehir, Medeniyet ve Kentsel Dönüşüm" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Ziraat Bankası Personeli Vakfı Ankara'daki arsa hissesini satıyor!

Ziraat Bankası Personeli Vakfı, Ankara'da Gölbaşı'na bağlı Karşıyaka Mahallesi'ndeki arsa hissesini satışa sunuyor..

İBB'den Ensar Vakfı'na Ataşehir'de yurt binası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesini onayladı. 

Ensar Vakfı Ankara Şubesi Haberi

Ensar Vakfı Ankara Şubesi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehircilik, medeniyet ve bina yapımının, mühendislere bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olduğunu belirterek, ''O şehrin nasıl olması, hayatın nasıl süreceği konusuyla ilgili sosyologların, psikologların, tarihçilerin, ilahiyatçıların müştereken oluşturacağı bir koalisyonla, incelemelerin sonucunda ortaya bir nema çıkmalı ve bu hayata geçirilebilir olmalı'' dedi.


Güllüce, Ensar Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ''Ensar Buluşmaları Konferansı"na konuşmacı olarak katılarak çevre ve şehircilik konularında değerlendirmelerde bulundu.


Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonominin dengesizliği, batıyla doğu arasındaki fark nedeniyle oluşan göç sebebiyle çeşitli dengesizlikler oluştuğunu belirten Güllüce, ülkenin bazı illerinin diğer illerine göre çok yoksul olduğunu, özellikle doğuda bazı ilçelerde fakirlik nedeniyle başka bir Türkiye'nin görüldüğünü söyledi. Bu kapsamda gerek teşviklerle, gerekse izlenen politikalarla gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Güllüce, ancak bunun...