28 / 04 / 2024

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor. Ensar Vakfın'da yapılan açıklamada;" Gençlerin güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı...



Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Kızılay'dan gelen bağışın ABD'de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı'na bağışlandığı söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağış tartışmalara neden oldu. 

Kamuoyunda Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yapılan bağışı tartışırken, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, TÜRGEV ile Ensar Vakfı'nın ABD’de ortaklaşa kurduğu TÜRKEN Vakfı'na aktarıldı.

Kader, TÜRKEN’in ABD’nin New York kentinde Manhattan bölgesinde arsa alındığını ve 21 katlı öğrenci yurdu yapacağını söyledi.

MANHATTAN’DA YURT YAPILACAK

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Türkiye’den Amerika’ya eğitim-araştırma için giden gençlerimizin FETÖ kıskacından uzak bir şekilde güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir.

New York Manhattan’da merkezi bir konumda bir arsa satın alınmış ve bu arsada TÜRKEN Vakfı Yurdu inşaatı başlatılmıştır. 21 katlı olarak planlanan yurdun önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmekte olup şimdiye kadar 12 katı inşaa edilmiştir.

Arsa ve inşaat maliyetleri vakıflarımızın öz kaynakları ve hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanmaktadır. Hem Amerika’da hem Türkiye’de birçok hayırseverimiz imkanları ölçüsünde bu inşaat projesine maddi desteklerini sunmuştur.

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!


Geri Dön