07 / 05 / 2024

Entegre Su Projeleri

Entegre Su Projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Vestel'in NASA'da kullanılan su arıtma cihazı! 21 Ekim 2022 fiyat listesi...

Nobel Kimya ödüllü protein sistemiyle entegre olan Vestel su arıtma cihazı NASA'da da kullanılıyor. Cihazın özellikleri ve fiyatına baktık. 

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Gayrimenkul sektörünün teknolojiyle entegre hale gelmeli!

Zingatcom CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün teknolojiyle entegre hale gelmesi gerektiğine dikkati çekerek "Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda" dedi.

İhlas Yapı’nın projeleri için GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor!

İhlas Yapı’nın İstanbul’daki önemli projelerinden Bizim Evler Güzelce ve Marmara Evleri 4  projeleri için GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor. PVC boru sistemleri ile projelerin atık su drenajlarının sağlıklı bir şekilde yapılması sağlanacak.

Norveç Varlık Fonu uygun emlak projeleri bulamadı!

Norveç Varlık Fonu'nun CEO'su Yngve Slyngstad bugün parlamentonun finans komisyonunda Tokyo ve Singapur'da uygun emlak projeleri bulamadıklarını açıkladı.

Düzce Melen Su Park 6 ay içerisinde tamamlanacak!

Düzce Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Melen Su Park projesindeki çalışmalar 6 ay içerisinde tamamlanacak.

Manisa Alaşehir projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ın da katılımıyla toplantı düzenleyerek, Alaşehir’de yürütülen çalışmaları ve ilçede hayata geçirilecek projeleri masaya yatırdı.

Trabzon Entegre Su Projesi 2017'de başlıyor!

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II Dönem Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Arz Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Trabzon Entegre Su Projesi masaya yatırıldı!

IPA II. Dönemi Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı!

Giresun Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan ve 2015 yılında teknik onay alan AB Altyapı Entegre Su Projeleri kapsamında, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Mevkiinde yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı.

Bozüyük'ün altyapı haritası çıkarılıyor!

Bozüyük Belediyesi'nin en büyük yatırım projesi olan Avrupa Standartlarında "Entegre Su Projesi" kapsamında ilçe genelinde ölçümler yapılarak ilçenin alt yapısının haritası çiziliyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Reşat Kasap, Ankara'daki projeleri inceledi!

Rize Belediye Başkanı Kasap, Cumhuriyet Meydanı, Mavi Şehir Projesi, İpa Entegre Su Projesi ve Rize İmar Planı’yla ilgili çalışmaların takibi için Ankara’da ilgili bakanlıklar ve genel müdürlüklerde görüşmelerde bulundu.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu 9 hastaneden oluşacak!

Dünyanın en büyük hastane projeleri arasında yer alan yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu'nun inşası için proje alanına mobil hazır beton üretim tesisi kurulacak.

Entegre Su Projeleri Haberi

Entegre Su Projeleri

Bakanlık, Avrupa Birliği IPA-1 dönemi kapsamında tahsis edilen ve toplam bütçesi 711 milyon Avro olan Çevre Operasyonel Programı (ÇOP) ile çevreye etkin bir şekilde destek sağlıyor. 711 milyon Avroya ek olarak proje bütçelerinin %15 ila %30 arasındaki miktarı milli kaynaklardan sağlanıyor. Toplamı yaklaşık 972 milyon Avro olan 39 çevre altyapı projesinin başvurusu Avrupa Komisyonu’na yapıldı. 23 projenin inşaatına başlanırken kalan projelerin de 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanlanıyor.


Bu yatırımlar neticesinde Lüleburgaz’daki atıksu arıtma tesisi ile Trakya’nın suyu temizlenirken, Doğubayazıt’taki içme suyu temini projesi ile de 24 saat sağlıklı su temini sağlandı.


Balıkesir’de ise entegre katı atık projesi ile atıklar değerlendirilerek geri dönüşüm sağlanırken, çöplerin düzenli depolanmasıyla çok değerli toprakların ve suların kirlenmesi önlendi


Bakanlığımız tarafından yapılan, yapımı devam eden ve yapımı...