16 / 05 / 2024

EPDK uzmanı Refik Tiryaki

EPDK uzmanı Refik Tiryaki

Su, güneş, rüzgâr gibi kaynaklardan lisanssız elektrik üretimi başladı. Bundan böyle isteyen herkes, lisansa ihtiyaç duymaksızın ihtiyacı olan elektriği güneş, rüzgar ve sudan üretebilecek

Sy Uzman Yapı İnşaat Otomotiv Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sy Uzman Yapı İnşaat Otomotiv Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Selim Yavuz imzasıyla kuruldu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özdemir'in ailesine yeni ev!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özdemir'in Ordu'da derme çatma evde yaşamını sürdüren ailesi için yapılan evin inşaatı tamamlandı.

Refik Eryılmaz: Taşınmaz satışı Samandağ'ın sorunlarını çözmez!

24. dönem CHP Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz, Samandağ Belediyesinin ihale usulü ile satmaya karar verdiği 34 parsel ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Siirt TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii açıldı!

Siirt merkezde 135'inci cami olan TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. TOKİ tarafından yaptırılan Hacı Refik Kızılay Camii, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Evren Mahallesi TOKİ Sosyal binaları bölgesinde hizmete girdi.

Akiş GYO ile Saf GYO birleşimi uzman kuruluş raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Saf GYO A.Ş ile birleşmesine ilişkin Uzman Kuruluş Raporu yayınlandı.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

İş güvenliği uzmanı olmayan şirketlere, ceza geliyor!

10'dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler, İş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda..

Çukurova Uzman Çavuş Faik Balcı yenileniyor!

Çukurova Belediyesi'nin, park yapım ve yenileme çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Peki Uzman Çavuş Faik Balcı'nda yenileme ne durumda?

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul'un ailesine ev yaptırılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul'un ailesinin ev ihtiyacını karşılacak. Cumhurbaşkanı Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul´un ailesine ev yaptıracak.

Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesine Alemdar'da ev yapılacak!

Mardin Nusaybin'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesi için, yaşadıkları köyde ev yapılacak. Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, ailenin kirada yaşadığı evin kötü şartlarda olduğunu tespit ettiklerini anlattı.

Refik Gül kimdir?

Gülsan Şirketler Grubu''nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Refik Gül vefat etti. Peki, Refik Gül kimdir? Refik Gül, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Refik Gül..

Gülsan Şirketler Grubu''nun acı günü! Refik Gül vefat etti!

Gülsan Şirketler Grubu''nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Refik Gül vefat etti. Cenazesi bugün Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

EPDK uzmanı Refik Tiryaki Haberi

EPDK uzmanı Refik Tiryaki

Hem konutlar hem de sanayiciler, kendi enerjisini üretebilecek; tükettiğinden fazla elektrik üreterek sisteme veren karşılığında para kazanacak. Akarsuların bireysel santrallere açılması ise DSİ’nin kararını bekliyor. DSİ’nin izin vermesi halinde pek çok şirket, akarsular üzerinde lisanssız hidroelektrik santral kurma hakkına sahip olacak.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve EPDK uzmanı Refik Tiryaki’nin Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) üyelerine verdiği bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde tamamlanan resmi mevzuat ile konutlar ve sanayiciler kendi elektriklerini üretebilecek. Su, rüzgar, güneş, jeotermal, biyogaz gibi kaynaklarla üretim yapılabilecek. Site gibi büyük yerleşim yerleri, tek bir santralle elektriğini üreterek kâr edebilecek.


Akarsular DSİ’yi bekliyor

Kendi elektriğini üretmek isteyen konut ya da işyeri sahipleri elektrik dağıtım şirketlerine başvuracak, hidrolik (su) kaynaklarıyla ilgili başvurular ise il özel idarelerine yapılacak. Su kaynaklarıyla ilgili...