30 / 04 / 2024

Ercan Havaalanı genişleme çalışmaları

Ercan Havaalanı genişleme çalışmaları

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerler dün yapılan sözleşme ile Taşyapı'ya teslim edildi...

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

Türk Telekom en az ilkokul mezunu personel ve işçi alımı başvurusu açıldı; İşte başvuru şartları

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Türk Telekom, genişleme ve güçlendirme hedefleri doğrultusunda en az ilkokul mezunu personel ve işçi alımı başvurularını başlattı. 14 bin TL maaşla işe alımlar başlıyor. İşte başvuru şartları...

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Radisson Hotel Group 250'yi aşkın otel anlaşması yaptı!

Dünyanın lider otel gruplarından Radisson Hotel Group, 2021’de EMEA bölgesinde 50'yi aşkın otel imzasına ve 30'a yakın açılışa ulaşarak EMEA portföyünde önemli genişleme adımlarıyla başarılı bir üçüncü çeyreğe imza attı.

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Naci Ağbal: Konut kredilerinde güçlü genişleme belirgin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-1" çevrim içi bilgilendirme toplantısında 2020 yılı konut kredisine dair açıklamalarda bulundu. 

Hamas'tan Doğu Kudüs'te Yahudiler için yeni konut inşasına tepki!

Hamas Hareketi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim biriminde 108 yeni konut yapılması planının onaylanmasını, "kolonyal genişleme planlarının uygulanması" şeklinde nitelendirdi.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Fed'den ikinci kez acil faiz indirimi!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığına çekti ve 700 milyar dolarlık parasal genişleme başlattı.

Ercan Havaalanı genişleme çalışmaları Haberi

Ercan Havaalanı genişleme çalışmaları

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerler dün yapılan sözleşme ile Taşyapı'ya teslim edildi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerlerin dün yapılan sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş'ye teslim edildiğini açıkladı. Taçoy kendileri tarafından geçtiğimiz hafta yıkımı başlatılan Ercan Havaalanındaki İstanbul Hangarı ile ilgili mahkeme kararının ise 9 Ocak'ta verileceğini ve yıkımın ise durdurulduğunu kaydetti. 


Taçoy'a bir kabulü sırasında gazeteciler tarafından Ercan Havaalanının 4 yıl sürecek genişleme çalışmaları çerçevesinde Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş. ile bugün bir sözleşme imzalanacağını açıkladığı hatırlatıldı ve sözleşmenin imzalanıp imzalanmadığı soruldu. 

Taçoy, soruyu yanıtlarken, iki noktanın Ercan Havaalanı'nın gelişme alanı içerisinde olduğunu; bunlardan birinin askere ait olan yerler olduğunu söyledi. 


Askere...