28 / 04 / 2024

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...



Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı.

Kredi maliyetlerinin yükselmesi ve fahiş fiyatların talep düşüklüğü yaratması gibi sebepler fiyat yükseliş hızının düşmesinde etkili olurken bunun Türkiye’ye yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu oldu. Uzmanlar BDDK’nın son aldığı önlemlerle beraber Türkiye’de de ucuz ve bol kredi vaktinin dolacağı görüşünde neredeyse hem fikir.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; uzmanlar, diğer tüm varlıklara göre konut fiyatlarında da yükseliş hızının süreceğini fakat reel fiyat bazında piyasa bir miktar dengelenebileceği görüşünde. Fakat konut fiyatlarında yaşanan yükseliş hızı bir miktar dengelense de özellikle alım gücü noktasında zorlanan vatandaşın kredi kullanmadan konut alması çok zor olacağı için soğuyan piyasanın konut edinimi hakkında önemli bir katkısı olmayacağı düşünülüyor.

Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...


Geri Dön