19 / 05 / 2024

ercan havalimanı işletme hakları devredildi

ercan havalimanı işletme hakları devredildi

KKTC'de, Ercan Havalimanı'nın işletme haklarının devredilmesine ilişkin protokol törenle imzalandı. Protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile ihaleyi kazanan firmaların oluşturduğu şirketin direktörü Göksel Bodur imza koydu...

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletme projesi değil!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da süren inşaat çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi Projesi'nin işletme projesi olmadığını söyledi.

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması istendi!

dünyada en fazla rötarın yaşandığı ikinci havalimanı olan İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması açılması istendi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

İşletme kredisinden devam eden konut projeleri de faydalanabilecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, istihdam odaklı işletme kredisi ile ilgili açıklama yaptı. Yenigün, “Kamu bankalarımızın yaklaşımı yurtdışında Türk işgücü istihdamını artırabilecek bir adım” açıklamasında bulundu…

Kamu bankalarından İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Kamu bankaları tarafından  ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirildi.

Eskişehir'de tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi'ndeki tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

İşletme projesi kesinleşmeyen binada aidat toplanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Apartman blok yönetimi işletme projesini genel kurul ve kat mailklerine sunmadı. Aidat toplanmaya başlandı, değişiklikler ve tamiratlar yapılmaya çalışılıyor.Alınan herhangi bir karar yok. Sonuçları nedir?' sorusunu yanıtladı.

ercan havalimanı işletme hakları devredildi Haberi

ercan havalimanı işletme hakları devredildi

Törende konuşan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, iktidarları döneminde özelleştirme yasasının ardından Kıbrıs Türk Petrolleri ve Ercan Havalimanı olmak üzere iki önemli projeye imza attıklarını belirterek, ''Havalimanı projesinin de Anamur'dan gelecek olan su projesi gibi önemli bir adım olduğunu'' dile getirdi. 


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ise 27 Eylül'de gerçekleştirilen ihalenin Taş Yapı şirketinde kaldığını belirterek, ''Yaklaşık 350 milyon avro tutarındaki bu ihale, KKTC'de önümüzdeki 25 yıl içerisinde yapılabilecek en büyük ihalelerden biri olacak'' dedi. 


Saner, Ercan Havalimanı'nın 29 bin metrekare olan büyüklüğünün 152 bin metrekareye çıkarılacağına değinerek, kontuar sayısının 18'den 62'ye, pasaport kontrol noktası sayısının da 12'den 24'e yükseleceğini bildirdi. 


Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da KKTC'nin artık işletmeci olduğu alanlardan yavaş yavaş, denetleyici ve düzenleyici olacağı alanlara kayacağını dile...