06 / 05 / 2024

ercan uyan konut fiyatları

ercan uyan konut fiyatları

Küresel ekonomideki belirsizliklerin dolardaki yükselişi tetiklemesi üzerine inşaat temsilcilerinden vatandaşlara yatırım mesajı geldi. İnşaatçılar. ev sahibi olmak isteyenlerin kur artısının maliyetlere yansımadan bir konuta yazılması önerisinde bulundu.

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Çin’den bankalara emlak sektörüyle işbirliği çağrısı!

Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından; finans kuruluşlarından, hızlıca soğuyan konut piyasasına istikrar sağlama ve bazı konut alıcılarının haklarını koruma konularında yerel yönetimlere yardımcı olmalarını talep etti.

Faizsiz konut BDDK gözetimine giriyor! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, faizsiz konut edindiren şirketlerin BDDK gözetimine gireceğini söyleyerek “Toplanan paralar amaç doğrultusunda harcanacak” dedi

ERK Konut Yapı Proje Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ERK Konut Yapı Proje Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Arslan tarafından kuruldu.

Ufuk Uyan: Konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan yaptığı açıklamada "Reel ekonomiye destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik" dedi.

TOKİ'den Sincan Saraycık'a 20 bin konut projesi!

Sincan’ı kültür ve sanat şehri haline getireceklerini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ''Türkiye'de TOKİ'nin yaptığı en büyük proje Saraycık Projesi oldu.  20 bin konut yapılması planlanıyor. 6 bin konutunu TOKİ eliyle yapıyoruz'' dedi.

Park Mavera 3 Projesi'nde 157 daire borsada satıldı!

Makro Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, TOKİ ile inşa ettikleri Park Mavera 3 Projesi'nde 218 daire bulunduğunu ve 157 dairenin borsada satıldığını açıkladı...

Bankaların 'konut kredisi' uyanıklığı!

Ekonomik kriz nedeniyle bankaların elinde biriken konutlardan konut almak isteyenlere kolay kredi imkanı sunuluyor. Bankalar bu sayede hem kredi veriyor, hem de ellerindeki stoku eritiyor.

Uyanık müteahhitler fiyatları yükseltti!

Konut kredisi faizleri bazı uyanık müteahhitleri harekete geçirdi. İstanbul'da en çok konut stokunun bulunduğu Esenyurt, Kayabaşı, Ataşehir gibi semtlerde satılık konut fiyatları yüzde 20 arttı.

Faizler düştü! Uyanık ev sahipleri harekete geçti!

Kamu bankalarının faiz oranlarını düşürmesiyle sektör temsilcileri 0,99 faiz ile 120 ay vadeli konut kredisinde 45 bin TL'nin cepte kalacağını belirtiyor. Düşen kredi oranlarını ev fiyatlarına yansıtan uyanık ev sahipleri ise deşifre edilecek.

Ercan Uyan yeni şirket kurdu!

Makro İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çamur ve Yönetim Kurulu Üyesi Acun Uyar bugün yeni bir şirket kurdu.

Decovita Pazarlama Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Decovita Pazarlama Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Uyan, Murat Çamur ve Acun Uyar ortaklığında kuruldu.

ercan uyan konut fiyatları Haberi

ercan uyan konut fiyatları

Küresel ekonomideki belirsizliklerin dolardaki yükselişi tetiklemesi üzerine inşaat temsilcilerinden vatandaşlara yatırım mesajı geldi. İnşaatçılar. ev sahibi olmak isteyenlerin kur artısının maliyetlere yansımadan bir konuta yazılması önerisinde bulundu. 


Dolar kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, "Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir" dedi. 


FİYAT ARTMADAN 



Beklentilerin kasım sonrası sarktığını, bunun da zam dalgasının etkisini yitirmesine neden olduğuna işaret eden Durbakayım, "Bunun da yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine alım için önemli bir fırsat...