01 / 06 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının eleştirerek, deprem bölgesindeki vatandaşların konut beklediğini belirtti.



Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  İzmir  Seferihisar'daki projesinin inşaatı da devam ediyor. TOKi 100 bin konut projesi kapsamında İzmir'de toplam 3 bin 500 konut inşa edecekti. 

TOKİ'nin merakla beklenen Seferihisar projesinin inşaat çalışmaları devam ederken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da söz konusu projeye eleştiri geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi X hesabı https://twitter.com/ovgunaercan üzerinden yaptığı paylaşımda TOKİ'nin İzmir’in gözde yazlığı Seferihisar-Sığacık’ta sağlam yerde sağlam 2 bin konut yaptığını belirterek, "Şaşırdım! Buna ne gerek var? Bu konutlar dıştan göç getirerek toplum yapısı ile kültürünü değiştirir. Oysa, on bir il depremindekiler ivedi konut bekliyor. Öncelik deprem bölgelerine verilmeli." ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'n yaptığı paylaşım şu şekilde:

TOKİ, İzmir’in gözde yazlığı Seferihisar-Sığacık’ta sağlam yerde sağlam 2 bin konut yapıyor. Şaşırdım! Buna ne gerek var? Bu konutlar dıştan göç getirerek toplum yapısı ile kültürünü değiştirir. Oysa, on bir il depremindekiler ivedi konut bekliyor. Öncelik deprem bölgelerine verilmeli.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Tebernüş Kireçci: Konut fiyatları ile diğer yatırım araçları arasında ilişki vardır!

İskan yüzünden anlaşamayan arsa sahibi emekli polis ile müteahhit tartıştı: Müteahhit hayatını kaybetti! 

Rifat Hisarcıklıoğlu: Sanayide müthiş bir yatırım iştahı var ama arsa bulamıyoruz!


Geri Dön