04 / 05 / 2024

Erciyes Dağı kayak

Erciyes Dağı kayak

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: " Amacımız kayağın zengin sporu olduğu düşüncesini kırarak asgari ücretle geçimini sağlayan ailelerin bile Erciyes'teki imkanlardan faydalanmasını sağlamak" dedi.

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

Erciyes yeni turizm yatırımlarıyla gelişiyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda hayata geçirilecek 5 yıldızlı ve 550 yatak kapasiteli otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Yatırım Belgesi" verildi.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Bakanlık'a devredildi!

Kütahya Gediz'de yer alan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. 

Erciyes Kayak Okulu 1 Ocak'ta açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te açılacak olan Kayak Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, 1 Ocak'ta açmayı planladıkları kayak okulunda uluslararası çapta sporcu yetiştireceklerini belirtti.

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Niğde Bolkar Dağları'nda kayak tesisi kurulacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bolkar Dağları üzerinde kayak tesisi kurulmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Ece Vahapoğlu, Sinpaş Altınoran'da kayak yaptı!

Ünlü sportif sunucu Ece Vahapoğlu, 7 Nisan tarihinde Altınoran'da 365 gün kayak yapılan Türkiye'nin ilk ve tek şehir içi kayak merkezi Snowland'de çocuklar gibi eğlenirken görüntülendi.

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi önümüzdeki kışa kaldı!

Malatya’da hem kayak sporlarının gelişmesini hem de kış turizmini hareketlendirmesi beklenen Yama Dağı Kayak Merkezi, eksiklerinden dolayı bu kışa yetiştirilemedi.

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları ne durumda?

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi, bu kışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yakın bir şekilde takip edilen çalışmalar yolların yapılmasıyla birlikte son bulacak.

Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi. Bozdağ Kayak Merkezi’nin 29 yıllığına kiralanması için 5 Haziran 2015’te açılan ihaleye 4 teklif verilmişti.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi.

Erciyes Dağı kayak Haberi

Erciyes Dağı kayak

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes, konaklama, mekanik tesis kullanımı, yeme içme hizmetlerinde dünyanın en ucuz kayak merkezi olma iddiasıyla sezona başladı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'in Türkiye'de profesyonel anlamda yönetilen tek kayak merkezi olduğunu, bunun da fiyat politikalarına yansıdığını söyledi.


Özel aracı olmayanların bile belediyenin kış sezonunda başlattığı otobüs seferleri sayesinde rahatlıkla Erciyes'e gidebildiğini belirten Cıngı, Erciyes'deki 18 mekanik tesisisin Belediyeye ait olduğunu, gencinden yaşlısına, yediden 70'e herkesin bu tesislerden faydalanmasını istediklerini ifade etti.


Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin halka yönelik olduğunu ve kar amacı güdülmediğini dile getiren Cıngı, şunları kaydetti:


"Amacımız kayağın zengin sporu olduğu düşüncesini kırarak, asgari ücretle geçimini sağlayan ailelerin bile...