18 / 05 / 2024

erciyes tekir teleferik

erciyes tekir teleferik

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kayak sezonunun açılmasına az bir zaman kala Tekir Bölgesi'nde yepyeni bir gondol hattının hizmete sunulması planlanıyor...

Kayseri Büyükşehir'den yeni arsa fırsatı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Tekir Yaylası, Gültepe Mahallesi ve Şehir Hastanesi karşısında yatırımcılar için yeni fırsatlar sunuyor.

Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde son durum!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te incelemelerde bulundu. Yaz döneminde yapılan çalışmaları yerinde gören Başkan Çelik, Tekir'de bulunan esnafları da ziyaret etti.

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ne zaman tamamlanacak?

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 'Master plan' uygulaması bu yıl tamamlanıyor. Proje bittiğinde Erciyes 40 kilometrelik teleferik hattı, ve de farklı zorluk derecelerinde 190 kilometrelik kayak pistleriyle donatılmış olacak.

Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşandı!

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Tatili fırsat bilen vatandaşlar, aileleriyle Tekir ve Hacılar kapı pistlerinde çocuklarıyla kayak yaptı.

1966 yılında Gülhane ile Üsküdar arasında teleferik yapılacakmış!

1966 yılında İstanbul Valiliği, Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.

Bursa'da teleferik hattı yenilendi!

Vali Münir Karaloğlu; Bursa 'da logo tamam sıra turizm atağında hızlandırıyoruz. Teleferik hattını yeniledik ve çalışmalar bittiği zaman dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacağız.

Erciyes kayak sezonuna iyi başladı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Kayserideki Erciyes 'teki pistler hafta sonu boyunca kayakçılarla doldu taştı. Türkiye'nin kayak sezonunu ilk açan turizm merkezi olan Erciyes, hafta sonu oldukça yoğundu.

Balçova Teleferik Tesisleri yapım ihalesi tarihi belli oldu mu?

Balçova'daki Teleferik Tesisleri'nin yapımı da, ihalesi gibi 'yeter artık' dedirtti. Geçtiğimiz haftalarda tesisin bitiş tarihini 26 Kasım olarak veren Kocaoğlu, bu sözünü de tutamamış oldu..

Erciyes'te kış turizmsezonu açıldı!

Türkiye’ nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes ' te kış turizm sezonu açıldı. Kar yağışı ve karlama ünitelerinin çalışmasıyla pistler tamamen doldurularak, kayakseverlerin hizmetine sunuldu.

Erciyes Dağı'nda 5 liraya kayak yapılabiliyor!

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: " Amacımız kayağın zengin sporu olduğu düşüncesini kırarak asgari ücretle geçimini sağlayan ailelerin bile Erciyes'teki imkanlardan faydalanmasını sağlamak" dedi.

Türkiye'de kış turizmi sezonunu ilk açan kayak merkezi Erciyes oldu!

Erciyes'te kış turizm sezonu açıldı. Yaşanan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin karlama ünitelerinin çalışmasıyla pistler tamamen doldurularak kayakseverlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Avrupa Snowboard Şampiyonası da Erciyes'te yapılacak.

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Kararda hat ve istasyonların yeriyle ilgili belirsizliklere de dikkat çekti.

Erciyes Tekir'deki kayak pisti hizmete açıldı!

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 400 rakımdaki Tekir bölgesindeki pistlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, daha yüksek yerlerde bir metreyi bulduğunu söyledi.

erciyes tekir teleferik Haberi

erciyes tekir teleferik

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kayak sezonunun açılmasına az bir zaman kala çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Tekir Bölgesi'nde yepyeni bir gondol hattını hizmete sunmaya hazırlanıyor. Şu anda test seferleri yapılan hattın hizmete girmesiyle birlikte bu kış Tekir Bölgesi'nde kayak yapacaklar 10'ar kişilik gondollarla yukarı çıkacaklar.


Erciyes'i dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline getirecek yatırımlara Tekir Bölgesi'ndeki mekanik tesis de eklendi. Bölgedeki pist alanını daraltan eski telesiyej kaldırılarak kayak alanı genişletilirken daha uygun bir alana da gondol adı verilen kabinli teleferik hattı yapıldı. Toplam 1.650 m. uzunluğundaki hatta 10'ar kişilik 56 adet kabin bulunuyor.


MEKANİK TESİSLER 25 KİLOMETREYİ GEÇTİ


Büyükşehir Belediyesi'nin master plan çerçevesinde yapmış olduğu mekanik tesislerin sayısı Tekir Bölgesi'ne yapılanla birlikte...