19 / 05 / 2024

erciyes turizm haberleri

erciyes turizm haberleri

Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi için Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Çıngı hizmete girecek otellerle yatak kapasitesi 600'den 6 bine çıkacak dedi.

Kayseri Büyükşehir, Erciyes'te turizm imarlı arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erciyes'te turizm tesis alanı imarlı otel arsası satıyor. 

Erciyes'te yeni otel temeli atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Erciyes'te katıldığı bir otelin temel atma törenine katıldı. Tören'de konuşma yapan Özhaseki, Erciyes'in önemli bir turizm merkezi haline geldiğini belirtti. 

Erciyes yeni turizm yatırımlarıyla gelişiyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda hayata geçirilecek 5 yıldızlı ve 550 yatak kapasiteli otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Yatırım Belgesi" verildi.

Erciyes Ab Yapı Mimarlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erciyes Ab Yapı Mimarlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ahmet Balkaya tarafından 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

EMITT'te Erciyes'e yoğun ilgi!

Erciyes Kayak Merkezi 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtıldı.

Fenerbahçe, Kayseri Erciyes'e yatırım yapmak istiyor!

Fenerbahçe'nin Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Erciyes Kış Turizm Merkezi ile de yakından ilgilenen Aziz Yıldırım, bir konaklama tesisi yapabileceklerini belirtti.

Erciyes yatırımlarla cazibe merkezi oluyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla dünyanın önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes'te incelemelerde bulundu.

Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde son durum!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te incelemelerde bulundu. Yaz döneminde yapılan çalışmaları yerinde gören Başkan Çelik, Tekir'de bulunan esnafları da ziyaret etti.

Erciyes Kış Turizm Merkezi'ne bisiklet yolu geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Turizm Merkezi'ndeki yatırımlarını sürdürüyor. Erciyes'e bisiklet ve yaya yolu yapımı için ihaleye çıkıldı.

Kayseri'ye yeni turizm master planı!

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, “Kayseri bölgesine yeni yapılan Erciyes Turizm Master Planı’nı ilgiyle takip ediyoruz ve bölge turizmine çok olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yayla Enerji'nin Erciyes'teki inşaatında sel hasarı meydana geldi!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş.'nin Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yer alan yatırımlarının inşaat alanında 20.08.2014 tarihinde meydana gelen sel felaketi toplam hasarı 353 bin 675 olarak belirlendi.

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ne zaman tamamlanacak?

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 'Master plan' uygulaması bu yıl tamamlanıyor. Proje bittiğinde Erciyes 40 kilometrelik teleferik hattı, ve de farklı zorluk derecelerinde 190 kilometrelik kayak pistleriyle donatılmış olacak.

Erciyes, Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

ERCİYES Turizm ve Kayak Merkezi, Berlin 'de açılan dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin 'de tanıtıldı.

erciyes turizm haberleri Haberi

erciyes turizm haberleri


Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Çıngı, 2005 yılında başladıkları Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Erciyes Dağı'na önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Dağın alt yapı sorununu tamamen çözdükten sonra üst yapılarını inşa etmeye başladıklarını belirten Çıngı, konaklama sorununu çözmek için de Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Tekir Gölü'nün etrafında Konaklama Köyü Projesi geliştirdiğini ve 21 otel arsasının özel sektöre satıldığını vurguladı. Bölgeye 17 butik, 4 de yıldızlı büyük otel yapılacağını ve Erciyes Dağı'ndaki yatak kapasitesinin 600'den 6 bine çıkacağını Belediyesi tarafından 150 milyon avîodan fazla yatırım yapıldı. Ancak yatak kapasitemizin yetersiz olması en büyük dezavantajımızdı. Yatak kapasitemiz yetersiz olduğu için yurt dışından büyük grupları Erciyes Kayak Merkezi'nde misafir edemiyorduk. Hizmete girecek otellerle artık Erciyes'e dünyanın her...