29 / 04 / 2024

erdem başçı Merkez Bankası

erdem başçı Merkez Bankası

Erdem Başçı, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,5), 2016 yılı sonunda ise yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi.

Konut kredi faizleri 1,20'lere kadar düşecek!

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, "Zaten Merkez Bankası faiz kararı açıklanmadan öncede bir bankamız konut kredisinde aylık faizi yüzde 1.49'a kadar çekti. Bununda da aşağı doğru hareket edeceğini ve 1.2'lik oranları da göreceğimizi düşünüyorum." diyor...

Bahar havası faiz indirimini getirebilir!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi doluyor. Gerçekçi olalım. Çok eleştirildi ama, çok olumsuz şartlarda Merkez Bankası'nı kazasız belasız yönetti. Şimdi bekleyiş sembolik de olsa bir faiz indirimi yapması.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı. PPK, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı başkanlığında toplandı.

Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2015 sonunda enflasyonun orta noktası yüzde 6,9 olmak üzere yüzde 6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Erdem Başçı: Enflasyon yüzde6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşebilir!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2015 yılı sonunda enflasyonun orta noktası yüzde 6,9 olmak üzere yüzde 6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

İstanbul'da konut fiyatlarında reel artış yok!

Merkez Bankası Erdem Başçı yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Başçı, yıl sonu enflasyon tahminlerini önemli ölçüde yukarı çektiklerini açıkladı. Başçı, dün açıklanan İstanbul'da konut fiyatlarındaki yüzde 30'luk artışla ilgili de konuştu.

Başçı: İstanbul'da konut fiyatlarında ciddi reel artış var

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, konut sektöründe satışların güçlü olduğunu vurgalayarak, 'İstanbul'a has, konut fiyatlarında ciddi reel artış var' dedi. İşte açıklama...

Türkiye'de enflasyonu kredi ve para arzı etkiliyor!

Merkez Bankası Başkanı ( TCMB ) Başkanı Erdem Başçı, kredi ve para arzının Türkiye ’de enflasyonu etkileyen en önemli kalemler olduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı oturduğu lojmanı boşalttı!

Faizleri yeteri kadar düşürmediği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın neredeyse her gün eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 4 yıldır oturduğu Çankaya'daki lojmanı 7 Şubat’ta boşalttı.

Başbakan Davutoğlu Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi!

Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Davutoğlu, son faiz indiriminin doğru bir karar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamanın da doğru yönde atılan bir adım olduğunu söyledi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi sinyali!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın, enflasyondaki gelişmelere göre 4 Şubat'ta erken toplantı yaparak faizi indirebileceklerini söylemesi üzerine dolar 2.37 liraya dayandı..

Merkez Bankası enflasyon tahminini düşürdü!

Erdem Başçı, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,5), 2016 yılı sonunda ise yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi.

Son 45 yılın en düşük enflasyonu gerçekleşebilir!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "İndirim süreci boyunca temkinli yaklaşımımızı korumamız halinde 2015 sonunda son 45 yılın en düşük yıl sonu enflasyonunu gerçekleştirmemiz mümkün görünüyor" ifadelerini kullandı.

erdem başçı Merkez Bankası Haberi

erdem başçı Merkez Bankası


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı.


Başçı, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,5), 2016 yılı sonunda ise yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında (orta noktası yüzde 5,0) gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi. 


Bir önceki raporda 2015 yılı için enflasyon beklentisi orta noktası yüzde 6,1 olmak üzere yüzde 4,6-7,6 aralığında bulunuyordu.


Enflasyonun orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörüsünü tekrarlayan Başçı, enflasyondaki düşüş eğiliminin bu aydan itibaren başlayacağını belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu, en son 2014 yılı için enflasyonu yüzde 8,17 olarak açıklamıştı.


Merkez Bankası'nın Beklenti Anketi'nde ise 12 ay sonrası için tüketici fiyatları yüzde 6,81 olarak tahmin edilmişti. 


45 yılın en düşük enflasyonu 


"Para politikasında temkinli yaklaşımın olumlu sonuçlarını...