11 / 05 / 2024

erdemli Kızkalesi

erdemli Kızkalesi

Önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi, havaların ısınmasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Tatilciler hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının da 22 dereceye kadar çıkmasını fırsat bildi...

Mersin Erdemli'ye 623 milyonluk dev yatırım! 5 yıldızlı otel, apart ve iş yeri için start verildi!

Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük Mahallesi, Athena Yapı İnşaat tarafından 1 Adet 150 Odalı 5 Yıldızlı Otel, 60 Adet Apart ve 1 Adet İş yeri yapılması planlanıyor.

Mersin Erdemli'de satılık 6 arsa fırsatı! yüzde 20 indirim ve 24 taksit imkanıyla! 

Mersin Erdemli Milli Emlak Müdürlüğü, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Kumkuyu ve Aslanlı Mahallelerinde yer alan 6 arsayı 1 milyon 710 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor... 

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Mersin Erdemli'de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde güvenliği tehdit eden yapıların yıkım işleri aralıksız devam ediyor.

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde çevre halkının sağlığını tehdit eden yapılar, Erdemli Belediyesi ekibi tarafından yıkılıyor. 

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.

TOKİ Mersin Erdemli 2. Bölge başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Erdemli 2. Bölge projesi için başvurular başladı. Proje için son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu ihalesi 18 Aralık'a ertelendi!

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesinin ihale tarihi 18 Aralık'a ertelendi..

Türkiye'yi büyük projelerle dünyanın merkezi haline getireceğiz!

Mersin Erdemli'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi, 3. havalimanı gibi büyük projelerle dünyanın merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti...

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nden inşaat ihalesi 12 Aralık'ta!

Erdemli Orman işletme Müdürlüğü tarafından taşınmaz mal trampası anahtar teslimi inşaat yaptırılacak. İnşaat işi içim ihale 12 Aralık'ta yapılacak..

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.

Mersin Erdemli'de 4 projenin temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli ilçesinde 4 büyük projenin birden temel atma törenleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi..

Erdemli Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!

Mersin Erdemli ilçesinde Erdemli Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı. Sağlık Merkezi, ücretsiz hizmet verecek...

erdemli Kızkalesi Haberi

erdemli Kızkalesi

Önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi, havaların ısınmasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.


Hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının da 22 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilen tatilciler, sahile akın etti. Bazı turistler yüzerek serinlerken, bazıları da güneşlenmeyi tercih etti. Aileleriyle tatile gelen çocuklar da denizin ve güneşin tadını çıkardı.


Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir sezon geçireceklerine inandıklarını söyledi.


Kızkalesi’nin gecikmeli de olsa UNESCO tarafından geçici kültür mirası listesine alınmasının bölge adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Çalışkan, yeterli hizmeti alamayan Kızkalesi'nin, ilçe belediyesine bağlanmasıyla daha iyi hizmet alacağına inandığını ifade etti.


 Belediye ile işbirliği yaparak Kızkalesi'ni turizmde hak ettiği yere getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Çalışkan, "Yapılacak her olumlu çalışma Kızkalesi'nin turizmde arzuladığımız...