21 / 07 / 2024

Erenler Caddesi kentsel dönüşüm

Erenler Caddesi kentsel dönüşüm

Erenler Caddesi’nde, meyve ağaçlarının altında, bahçeli tek katlı evlerde yaşayanların, yoksulluğu göze çarpıyor.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Sakarya Erenler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Sakarya Erenler Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda kentsel dönüşüm için imar planlarına onay verildi.

Bursa İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Proje dahilinde düzensiz yapılaşma ortadan kaldırılacak. 

Sakarya Erenler kentsel dönüşüm projesinde son 67 konut satışta!

Sakarya'da Erenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Konutları'nda son 65 konut satışta.

Sakarya Erenler kentsel dönüşüm projesine yeni yön!

Sakarya Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi Rezerv Alanda yer alan hak sahipleri ile bir araya gelen Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç açıklama yaptı. Kılıç; “Kentsel Dönüşüm Projesi Rezerv Alanın yeni imar planıyla şuan ki rezerv alan statüsünden çıkarılmasına karar verdik" dedi.

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Sakarya Erenler kentsel dönüşümle değerlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve teknik heyeti, Erenler Belediye Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Başkan Yüce, "Roman vatandaşlarımızın ikamet ettiği bölgeyi kentsel dönüşüme tabii tutacak ve yeni bir yerleşim yeri oluşturacağız” dedi.

Gaziantep Nizip Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Nizip Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta vatandaşlarla paylaşıldı. 

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap'ta tapular teslim edildi!

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap Tapu Teslim Töreni'nde konuşan Bakan Özhaseki: "Türkiye'de adeta bir seferberlik başlatıyoruz. Bu seferberlik neticesinde ne kadar depreme dayanıksız yapımız varsa Allah'ın izniyle 15 sene içerisinde hepsini yenileyeceğiz" dedi.

Erenler Caddesi kentsel dönüşüm Haberi

Erenler Caddesi kentsel dönüşüm

Dönüşüm alanında, birçok evin tapusu yok. Tapusu olan da olmayan da gelecekten umutsuz...



Kentsel dönüşümün başlayacağı mahallede yaşayanlar, 10 yılı aşkın bir süredir tedirgin. Tapu iptallerinin ardından, evlerin yıkılacağı söylentisiyle yılları devirdiler. Hazine’ye ait arazide oturmanın faturası olarak çıkarılan 100 bin TL’yi aşan kira bedelleriyle boğuştular. Çoğu hiç ödeyemedi. Bu sürede, evler bakımsızlıktan oturulamayacak hale geldi. Belirsizlik, umutsuzluk derken, Bakanlığın ‘dönüşüm’ kararı geldi. Şimdi, en çok tapusu iptal edilen ev sahipleri tedirgin. “Mağdur edilmek, evsiz kalmak istemiyoruz” diyorlar.


Haberi bizden duydu


Erenler Caddesi’nde, meyve ağaçlarının altında, bahçeli tek katlı evlerde yaşayanların, yoksulluğu göze çarpıyor. Bölge, unutulmuş bir köy gibi. Sokak araları neredeyse çöplük. Yolları bakımsız ve çamurdan geçilmiyor. Tapu iptal davası süren Diclehan Topaloğlu (64), kentsel dönüşüm kararını henüz tebliğ almamış. Haberi...