15 / 05 / 2024

Ergene Havzası ekosistem

Ergene Havzası ekosistem

NKÜ tarafından geliştirilen " Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi " ile Ergene Havzası 'ndaki arazilerin kullanım şeklinin ekosistem üzerindeki etkisi önceden görülebilecek.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Ergene Park Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergene Park Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ercüment Akgül tarafından kuruldu. 

Ergene Belediyesi'nden 39 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi, Velimeşe ve Yulaflı'daki 8 arsayı ihale ile satıyor. İhale 5 Nisan'da gerçekleşecek..

Franchising sektörü 50 milyar dolarlık ekosistem yaratacak!

Türkiye'de zincir işletmelerin toplam sayısı 2 bin 500'ün üzerinde. Bu işletmelerin toplamda 60 bin kadar şubesi bulunuyor. Franchising sektörünün 2018 yılında 50 milyar dolarlık bir ekosistem yaratması bekleniyor.

Ergene Velimeşe Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Ergene Velimeşe Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 5 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Kağan Biter ve Gülbin Biter ortaklığında kuruldu. 

Ergene'de 500 kişilik spor salonu inşaatı sürüyor!

Ergene Belediyesi tarafından inşa edilen 500 kişilik spor salonunun inşaatında sona gelindi.

Tekirdağ Ergene'de 11.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Velimeşe Mahallesi'nde yer alan Kargir Fabrika, Lojmanlı İdari Bina Kazan ve Su Deposu Arıtma Tesisi Müştemilat ve Arsası vasıflı gayrimenkul 11 milyon 304 bin 646 TL bedel ile icradan satılıyor. 

Ergene Belediyesi'nden 37.9 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Ergene Belediyesi, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan 8 adet müstakil arsayı satıyor. İhale, 24 Ekim'de gerçekleşecek..

Gayrimenkul teknolojisi girişimleri yeni bir ekosistem oluşturdu!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Gönden, "İş dünyasının her alanında değişim için katalizör olmayı sürdüren teknolojinin gayrimenkul sektörüyle buluşmasıyla yeni bir ekosistem ortaya çıktı" dedi.

Şile Darlık-Kabakoz-İsaköy Havzası imar planı askıda!

İstanbul Şile ilçesi, 1/5000 ölçekli Darlık - Kabakoz - İsaköy Havzası 21 Nisan 2017 tasdik tarihli plan tadilatı 24 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Tekirdağ Ergene'de 37.9 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi, Velimeşe ve Yulaflı'da bulunan 8 arsasını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhaleler 11 Temmuz'da yapılacak..

Ergene Belediyesi'nde 37,9 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi kendisine ait 8 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam değeri ise 34 milyon 919 bin 412,27 TL.

Ergene Belediyesi'nin en büyük geliri arsa satışlarından!

Ergene Belediyesi'nin Ak Partili üyesi Gündoğan, Ergene Belediyesi'nin gelirinin en büyük bölümünün OSB'deki arsa satışından el edildiğini ifade etti.

Ergene Havzası ekosistem Haberi

Ergene Havzası ekosistem

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Karadeniz Havzası Sınır ötesi İşbirliği Ortak Operasyonel Programı kapsamında desteklenen en yüksek bütçeli proje olduğunu söyledi.


Proje çerçevesinde Türkiye’de Ergene Havzası, Bulgaristan'da Ropotamo ve Veleka deltaları, Ukrayna'da Dniester ve Dnieper deltaları, Gürcistan'da Guria bölgesinde çalışma yapıldığını belirten Konukçu, şöyle konuştu:


"Proje, bu havzalarda, 1990'dan 2012'ye kadar arazi kullanımında yaşanan değişikliklerin modellenmesi ile ilgili bir proje. Tarım arazileri, orman, çayır, mera arazileri, sulak alanlar, su yüzeyleri ve yerleşim merkezleri olmak üzere 5 ana sınıf bulunuyor. Biz şu anda, bu arazi kullanımındaki değişikliği modelleyebilecek altyapıyı üniversitemize kurduk ve üniversitemizde de bunu modelleyebilecek yazılımı şu anda hazır hale getirmiş durumdayız." 


Konukçu, havza içerisinde, arazi kullanım değişikliği...