09 / 05 / 2024

Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi toplantısı

Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ergene Havzası'nda Arıtma Çamurlarının Yönetimi" toplantısında konuma yaptı.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Siverek Arıtma Tesisi'nin inşaatında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yaptığı açıklamada " Siverek'i içme suyu kuyularından kurtaracak arıtma tesisi projenin çalışmalarında sona gelindi" dedi.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

Sakarya Şerbetpınarı Arıtma Tesisi'nin inşaatında sona gelindi!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Karasu ve Kocaali bölgesine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin inşasında sona yaklaşıldığını belirtti.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Hilvan Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan'da yıllardır yaşanan su problemini çözerek vatandaşlara temiz içme suyu temin ederken, bir yanda da yapımında sona geldiği Atık Su Arıtma Tesisini hizmete açmaya planlıyor.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Kırklareli içme suyu arıtma tesisi projesi hayata geçiyor!

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerin içme suları hakkında bilgi vererek, Trakya’da bir ilk olacak İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’ni hayata geçireceklerini bildirdi.

Adıyaman Gölbaşı kanalizasyon arıtma tesisi yüzde 90 tamamlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ‘Daha Güzel ve Temiz Bir Çevre’ projesi kapsamında faaliyete geçirdikleri kanalizasyon arıtma tesisinin yüzde 90 oranında arıtma sağladığını söyledi.

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında son durum!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk projemiz 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesis içerisindeki binaların yapımı önemli ölçüde tamamlandı.

Şanlıurfa Hilvan'a atık su arıtma tesisi inşa ediliyor!

İlçede kullanılan atık suyu tekrar doğaya kazandırmak için atık su arıtma tesisin yapımına başlanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, söz konusu tesisi 2016 yılında hizmete geçirmeyi hedeflediği projede çalışmalarını sürdürüyor.

Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi toplantısı Haberi

Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi toplantısı

Atık su arıtma tesislerinde ortaya çıkan ve ciddi çevre kirliliğine neden olan arıtma çamurlardan enerji üretimi yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ergene Havzası'nda Arıtma Çamurlarının Yönetimi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Ergene Havzası'nın Türkiye'nin ve Trakya Bölgesi'nin en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi. Ergene Havzası'na önemli yatırımların yapıldığını belirten Öztürk, "Atık su artıma tesisleri bakımından ve atık suların bazılarının uzaklaştırılması, derin deşarjla uzaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara ilaveten bölgemizde oluşacak arıtma çamurlarının yönetimi konusunda alınması gereken önlemleri de masaya yatıralım dedik" diye konuştu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, atık su arıtma tesislerinde ortaya çıkan ve önemli çevre kirliliğine neden olan arıtma çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı amacıyla...