18 / 05 / 2024

Ergene Nehrine ne kadar yatırım yapılacak

Ergene Nehrine ne kadar yatırım yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Belediyesi'ne ait arsanın değeri altında satıldığı iddiası!

Tekirdağ'ın Ergene Belediyesi bağımsız belediye meclis üyesi Doğan Akar, belediye mülkü bir arsanın değeri altında satıldığını iddia etti...

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

Tekirdağ Ergene Masal Parkı bu yıl tamamlanacak!

Ergene İlçesi'ne bağlı Yeşiltepe Mahallesinde yapılması planlanan Masal Parkı Proje çalışmalarının başlayacağının müjdesi verildi.Ergene Belediyesi Masal Parkını 2015 yılı içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ergene Kara Boru Hatları İhalesi'ne 7 teklif!

Ergene Havzası OSB müşterek atık su arıtma tesislerinde arıtılmış atık suların, Marmara Denizine deşarjını sağlayacak toplama hatları ve derin deşarj sistemi olan, Kara Boru Hatları İhalesi gerçekleşti.

Ergene Kültür Merkezi ne zaman inşa edilecek?

Ergene Belediyesi'nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. Ergene Kültür Merkezi Projesi 2015 programına alındı

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Ergene Havzası Derin Deşarj İhalesi'ne 34 firma katıldı!

Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Derin Deşarj Kara Boru Hattı İhalesi Ön Yeterlilik Başvuru Değerlendirme Toplantısı, 34 firmanın katılımıyla Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştiri

Lüleburgaz atıksu tesisinin etkisi görülmeye başlandı!

Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu" ergene nehrine can suyu oldu. Aralık 2013 tarihinde işletmeye alınan "Lüleburgaz Atıksu Arıtma Tesisi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu Yapım işi" meyvelerini vermeye başladı.

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu ergene nehrine can suyu oldu. 4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi.

Sezin Ergene kimdir?

Mimar Sezin Ergene kimdir? Mimar Sezin Ergene, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Sezin Ergene, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Sezin Ergene...

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu 2 yıl ertelendi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, siyah akan Ergene Nehri’ne atıksu bırakan fabrikaların kirlilik derecesinin belirlenmesinde en önemli kriter olan Kimyasal Oksijen İhtiyacı parametre limitlerini azaltmaları için 6 Mayıs’ta dolan zorunluluğu iki yıl erteledi

Eda Ergene, Pera GYO'da Yatırımcı İlişkileri'ne atandı

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)'da alınan kararla, Yatırımcı İlişkileri Birimi sorumlusu olmak üzere Eda Ergene görevlendirildi

Ergene Nehrine ne kadar yatırım yapılacak Haberi

Ergene Nehrine ne kadar yatırım yapılacak

Bakan Eroğlu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i ziyareti ardından valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


AK Parti hükümeti döneminde Kırklareli'de çok güzel yatırımlar yapıldığını ifade eden Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında bilgi verdi. 


Ergene Nehri'ndeki kirliliğin giderilmesi amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ergene Havzası Koruma Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, bunun için yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.


Ergene Nehri'nin geçmişte çok kirli olduğunu anlatan Eroğlu, ''Ergene Nehri 4. sınıf su kalitesinde akmaktaydı. Üzüntü kaynağımızdı. Hayat kaynağı olacak bu nehrin böyle kirli akması fevkalade üzüyordu. Burada kimse kendi vazifesini yapmıyordu. Bizim vazifemiz olmamasına rağmen atık su arıtma inşa ediyoruz. Biz sadece kontrol edip ceza kesecektik. Ama tabi bu böyle olmuyordu. Yıldırım hızıyla çalışmaya başladık....