05 / 05 / 2024

Ergenekon Caddesi ismi

Ergenekon Caddesi ismi

Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Adeviyye ve Rabia" ismi Türkiye'de park, cadde, sokak, meydan ve mekanlara verilmeye devam ediyor. Şekeroba Belediyesi, beldedeki Ergenekon Caddesi'nin ismini "Adeviyye" olarak değiştirdi...

Bağdat Caddesi’ndeki projelerin yüzde 60’ı Artella'yı tercih etti!

Ahşapta 60 yıllık deneyimin ismi Aslandağ Group’un kapı markası Artella Ahşap Kapı Sistemleri, Bağdat Caddesi’ndeki inşaat projelerinin yüzde 60’ında tercih edilen isim oldu.

Hermann Organizasyon İnşaat Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hermann Organizasyon İnşaat Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi, Tolga Süveydan tarafından 50 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Şişli, Cumhuriyet Mahallesi, Ergenekon Caddesi, İdil Pasajı'nda kuruldu.

Anton İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Anton İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Lılıya Öztürk Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 17 Kasım'da Şişli, Cumhuriyet Mahallesi, Ergenekon Caddesi'nde kuruldu.

Kuşadası Kenan Evren Caddesi'nin ismi Erdal Eren oldu!

Aydın ’ın Kuşadası ilçesindeki Kenan Evren Caddesi ’nin ismi, Erdal Eren Caddesi olarak değiştirildi.Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla "Erdal Eren Caddesi" olarak değiştirildi.

İstinye Bayırı itiraza rağmen Katar Caddesi oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. Sarıyer'deki meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu.

İstinye Bayırı'nın ismi Katar Caddesi oldu!

İBB Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. İstanbul’da Sarıyer ilçe sınırları içinde kalan meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu.

Ankara 415. Caddesi'nin ismi Katar Caddesi olarak değiştirildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ile Katar arasındaki dostluk bağlarının pekiştirilmesi ve işbirliğinin arttırılması amacıyla, Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi 415. Cadde’nin ismini törenle, “Katar Caddesi” olarak değiştirdi.

İstiklal Caddesi'ni 1953 yılında asfaltlamışlar!

1927 yılından önce ismi Cadde-i Kebir olan, bin 400 metre uzunluğunda ki Türkiye'nin en ünlü caddelerinden biri olma vasfını koruyan İstiklal Caddesi, 1953 yılında asfaltlanmış.

1948 yılında Abdi İpekçi Caddesi'nde metrekaresi 175 liraya arsa satılacakmış!

İstanbul'un Şişli ilçesinde yer alan, üzerinde lüks giyim mağazalarının yer aldığı bir cadde olan ve bugün ismi Abdi İpekçi Caddesi'nde bir arsa metrekaresi 175 liraya İstanbul Belediyesi tarafından satılacakmış.

Basın Ekspres Yolu'nun yeni ismi Prestij Caddesi oldu!

Markalı projelerin sayısının her geçen gün arttığı Basın Ekspres Yolu, gösterdiği gelişmeyle adını' Prestij' Caddesi 'ne çıkardı, istanbul'un en fazla prim yapan bölgesi olan Basın Ekspres hattı sağlı sollu gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğruyor .

Akyurt Emlak Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyurt Emlak Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yavuz Akkuş tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Mart'ta Şişli, Bozkurt Mahallesi, Ergenekon Caddesi'nde kuruldu.

Fethiye Kenan Evren Caddesi'nin ismi Mustafa Karaören Caddesi olarak değişti!

Bağımsız meclis üyesi Aytekin Aras'ın, Kenan Evren Caddesi'nin isminin kaldırılıp başka bir isim verilmesi talebi de meclis gündeminde görüşüldü. Caddenin ismi, 20 üyenin oyuyla kaldırıldı.

Ergenekon Caddesi'nin ismi Adeviyye olarak değişti!

Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Adeviyye ve Rabia" ismi Türkiye'de park, cadde, sokak, meydan ve mekanlara verilmeye devam ediyor. Şekeroba Belediyesi, beldedeki Ergenekon Caddesi'nin ismini "Adeviyye" olarak değiştirdi...

Ergenekon Caddesi ismi Haberi

Ergenekon Caddesi ismi

Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Adeviyye ve Rabia" ismi Türkiye'de park, cadde, sokak, meydan ve mekanlara verilmeye devam ediyor. 


Şekeroba Belediyesi de Mısır'da darbe karşıtı direnişin merkezi haline gelen Rabiatül Adeviyye Meydanı'nından esinlenerek beldedeki Ergenekon Caddesi'nin adının "Adeviyye" olmasına karar verdi.


Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı ülkelerde haksız yere Müslüman kanı aktığını belirtti.


Mısır'da seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mursi ve hükümetin darbeyle indirilerek yerine diktatör bir rejim yönetimi getirildiğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:


"Yaşanan olaylara başta Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız tepkisini göstermiş ve kardeşlerimizin hakkını aramıştır. Bizlerde bu duruma kayıtsız kalamazdık. Belediye olarak 'ne yapabiliriz' diye düşündük ve beldemizdeki Ergenekon olan caddenin ismini 'Adeviyye' olarak değiştirdik." 


Mısır halkının darbecilere karşı gösterdiği direnişin simgesi olan 'Adevviye' ismini yaşatmak...