09 / 05 / 2024

ermaye Piyasası Kanunu

ermaye Piyasası Kanunu

Borsa yatırım fonlarının oluşturulmasında kurucu tarafından fona ya 10 milyon lirayı avans olarak konulacak ya da borsa dışında halka arz gerçekleştirecek

O borçlar siliniyor! Teklif Meclis'ten geçti! İşte detaylar!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'ten geçti. İşte haberin detaylar!

Şebeke yatırımlarına yapı kayıt belgesi düzenlemesi!

Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik kanunu!

6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi.

Via GYO'dan SPK açıklaması!

VVia Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın paylarının Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında ve borsa kapsamından çıkarılması üzerine Via GYO, yatırımcılarına açıklama yaptı.

Metal Gayrimenkul, Anonim Şirketi kurdu!

Metal Gayrimenkul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde ani surette kayıtlı sermayeli olarak bir yatırım ortaklığı anonim şirketi kurduğunu bildirmiştir.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Enerji Bakanlığı'na imar değişikliği yetkisi mi verilecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan yasa ile Enerji Bakanlığı'na kapsamlı bir imar değişikliği yetkisi devredileceğini öne sürdü.

Emay İnşaat'tan borçlanma aracı ihracı açıklaması!

Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu'na ve yönetim kuruluna borçlanma aracı ihraç etme konusunda şirket esas sözleşmesinin 38. Maddesi'nde verilen yetkiye istinaden aldığı kararları yayınladı.

Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılacak!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi.

Akiş GYO'nun Pay Geri Alım Programı açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ortaklarının paylarının Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22. maddesi ve SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) çerçevesinde ortakları tarafından satın alınması hakkında açıklama yaptı.

Akiş GYO anonim şirketi geri alım programını yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, paylarının Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22. maddesi ve SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) çerçevesinde ortaklığı tarafından satın alınması hakkında açıklama yaptı.

ermaye Piyasası Kanunu Haberi

ermaye Piyasası Kanunu

 Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kamuoyunun görüş ve önerilerini almak için Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğ Taslağı ve Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğ Taslağını internet sitesinde yayımladı.


SPK'dan yapılan açıklamaya göre Sermaye Piyasası Kanunu gereğince ikincil mevzuatın bir kısmının yılın ilk altı ayı içinde bir kısmının da bu yılsonuna kadar tamamlanarak yürürlüğe konulması gerektiği hatırlatılarak, piyasaların şeffaf, etkin, güvenilir ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin sağlanması amaçları da dikkate alınarak tebliğ taslaklarının hazırlanmaya devam edildiği belirtildi.


“Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği Taslağı” ile Türkiye'de ilk defa düzenlenen ve gayrimenkul yatırımlarının yatırım fonu yapısı kullanılarak finanse edilmesine ve bu yatırımlardan elde edilecek gelirlerden de katılma payı sahiplerinin yararlanmasına imkan sağlayan bir model olarak “Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğ Taslağı”nın hazırlanarak Kurul'un internet...