22 / 05 / 2024

Ermenek Barajı ekonomiye katkı

Ermenek Barajı ekonomiye katkı

DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin 2'nci en yüksek barajı özelliği taşıyan Ermenek Barajı, enerji üretimine başladığı günden bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 610 milyon liralık katkı sağladı.

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Cizre Barajı ve HES projesi sözleşmesi imzalandı!

Bakan Eroğlu: "Baraj ile yıllık 1 milyar 208 milyon kilovatsaat enerji üretilmesi planlanıyor. Bu sayede barajın milli ekonomiye de yıllık 120 milyon lira enerji faydası olacak" dedi.

Artvin Yusufeli Barajı ve HES'ten ekonomiye 450 milyon TL katkı!

Artvin Yusufeli Barajı ve HES projesinde çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve devam eden çalışmaların istişare ve değerlendirme toplantısı DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper toplantı salonunda yapıldı.

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.

Deriner ve HES tesislerinden ekonomiye 500 milyon katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Antalya Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Diniz: "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" dedi.

Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı!

Sınıfında dünyanın 3'üncüsü olacak ve 2018'de bitirilmesi taahhüt edilen Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı. Diniz, Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 450 milyon lira katkı sağlayacaktır." dedi.

Türkiye genelinde 99 baraj ve HES açıldı!

HES düzenlenen törenle hizmete alınıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törende açılışı yapılan HES ve baraj sayısı 99 olarak açıklandı. Söz konusu tesislerin ekonomiye katkısı 1,1 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Ermenek Barajı ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin 2'nci en yüksek barajı özelliği taşıyan Ermenek Barajı, enerji üretimine başladığı günden bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 610 milyon liralık katkı sağladı.

Isparta Kasımlar Barajı yılsonunda tamamlanacak!

Isparta Sütçüler'de yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinde incelemelerde bulunmak için DSİ yetkilileri çalışmaları yerinde gözlemledi. Projenin yılsonunda tamamlanarak yılda 25 milyon TL ekonomiye katkı yapması hedefleniyor.

Isparta Kasımlar Barajı ve HES projesi 25 milyon TL katkı sağlayacak!

Isparta'da yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinde incelemelerde bulunan DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, "Projenin yıl sonunda tamamlanmasını ve ekonomiye yılda 25 milyon TL katkı yapmasını bekliyoruz" dedi.

Çine Adnan Menderes Barajı'ndan ekonomiye yıllık 400 milyon TL katkı!

Osmanlı Padişahı Abdülaziz döneminde sedde olarak planlanan ancak yaklaşık 1,5 asır sonra hayata geçirilen Çine Adnan Menderes Barajı, ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Ermenek Barajı ekonomiye katkı Haberi

Ermenek Barajı ekonomiye katkı



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin 2'nci en yüksek barajı özelliği taşıyan Ermenek Barajı, enerji üretimine başladığı günden bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 610 milyon liralık katkı sağladı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaman Ermenek Barajı ve HES'in 80 katlı gökdelene eş yüksekliğiyle Göksu Vadisi'nde gerdanlık gibi yükseldiğini söyledi.


Eroğlu,"Bu baraj temelden 218 metre yüksekliği ile ülkemizin Deriner Barajı'ndan sonra en yüksek barajı özelliğini taşıyor. Dünyanın sayılı barajları arasında yer alan bu baraj, elektrik üretmeye başladığı 14 Eylül 2012'den bu tarafa ülke ekonomisine büyük katkı sağladı. O tarihten bugüne 3 milyar 46 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üreten Ermenek Barajı ve HES'in ülke ekonomisine katkısı ise 610 milyon...