09 / 05 / 2024

Erzincan Ekşisu Kaplıcaları restorasyona mı girdi

Erzincan Ekşisu Kaplıcaları restorasyona mı girdi

Yaz sezonunu yoğun bir çalışma temposuyla geçirmeyi planlayan Erzincan Belediyesi, şehrin birçok bölgesinde aynı anda çalışmalarını sürdürüyor. Sütotu Rekreasyon alanında çalışmalarını sürdürürken yine aynı bölgede bulunan kaplıcaları yeniliyor.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Erzincan Araştırma Hastanesi'nin ek binası çöktü!

Erzincan'da inşa edilen Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binası çöktü. Binanın inşaatında çalışan 8 işçi yaralandı.

Erzincan'da hastane inşaatı çöktü! 8 yaralı!

Erzincan'da hastane ek hizmet binası inşaatında çökme meydana geldi. Çökme sonucunda 8 işçi yaralandı.

Erzincan Araştırma Hastanesi ek binası 2019'da tamamlanacak!

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, hastane yanına yapılacak ek binanın inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Erzincan Üzümlü'ye kız öğrenci yurdu yapılıyor!

Erzincan Üzümlü ilçesine kız öğrenci yurdu inşa edilecek. Kredi Yurtlar Kurzumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Üzümlü ilçesine yapılacak olan projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Gönen Kaplıcaları Tesisleri kiraya verilecek!

Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada Gönen Kaplıcaları’nın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak işletme bünyesindeki tesislerin kiralaya verilebileceğini belirtti.

Erzincan Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Erzincan Asker Hastanesi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar Ek Hizmet Binası oldu.

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başladı!

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başlatıldı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Sivas'ın en önemli kaplıcalarından biri olan Soğuk Çermik Kaplıcası'nda başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erzincan Ekşisu Kaplıcaları restorasyona mı girdi Haberi

Erzincan Ekşisu Kaplıcaları restorasyona mı girdi

Belediye ekipleri biryandan Ekşisu bölgesinde havuzlarda ve Sütotu Rekreasyon alanında çalışmalarını sürdürürken yine aynı bölgede bulunan kaplıcaları yeniliyor. Şehir merkezinde Mimar Sinan Mahallesi'nde, Halit Paşa Mahallesi'nde kaldırım ve yol kaplama, kaldırım çalışmalarına ilaveten şiddetli yağışlarda hemşehrilerimizin yağmur ve kar sularından zarar görmemeleri için yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına başladı. 25 Haziran Perşembe günü Halit Paşa mahallesinde yürütülen çalışmaları incelemek üzere ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy " Uzun zamandır hizmet bekleyen Halit Paşa mahallesinde bir yandan yol kaplaması ve kaldırım imalatı çalışmaları yürütülürken diğer bir taraftan da alt yapısı problemli olan sokaklarda yağmur drenaj çalışması gerçekleştiriyoruz. Mahallemizde yağmurların yoğun olduğu anlarda bodrum katlarda ve sığınaklarda yaşanan kanalizasyon problemlerini gidermeyi hedefledik. İnşallah kış ayları gelmeden bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi. 


Doğu...