26 / 07 / 2024

erzurum kara fatma haberi

erzurum kara fatma haberi

Türk Kızılayı'nın, milli mücadele dönemi kahramanlarından "Kara Fatma" lakaplı Erzurumlu Fatma Seher Erden için Kulaksız'a yapılan anıt mezar, törenle açıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Kara Fatma'nın, bizim için sembolik önemi var."

Arsa alacaklara müjde! 258 bin 566 TL'den başlayan fiyatlarla 20 arsa satışa sunuluyor! İşte o tarih!

Bayburt Belediyesi, Bayburt ili, Merkez ilçesi, Bayburt-Erzurum kara yolu üzeri Yeni Sanayi bitişiğinde yer alan 20 adet arsayı 258 bin 566 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Fatma Şahin: En güzel işimiz metro olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada “‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan’ türküsünü söylemişiz yıllardır, kara treni bile çalıştıramamışız. İki yıl önce Gaziray Banliyo Hattı Projesi’ne başladık, kara treni Gaziray’a dönüştürdük." dedi.

Erzurum'a 3 milyon TL'lik hamam inşa edilecek!

Erzurum Karaçoban Belediyesi de ilçeye bir hamam inşa ettiriyor. Kraçoban Belediyesi tesis için 3 milyon 148 bin TL'lik sözleşme imzaladı.

Erzurum'un 3 ilçesine 3 proje için ÇED toplantısı 20 Şubat'ta!

Erzurum'un Karayazı Karaçoban ve Hınıs İlçelerine yapılması planlanan Sancaktar Barajı, Sulaması ve Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisleri, Beton Santrali projelerinin ÇED toplantısı 20 Şubat'ta gerçekleşecek.

Erzurum Büyükşehir yeni yollar açıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çetin arazi koşulları ve kara rağmen kırsalda yol yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ Erzurum Karaçoban 16 derslikli ilköğretim okulu ihalesi bugün!

TOKİ Erzurum İli Karaçoban İlçesi Akarsu-Kopal Mahallesi Spor Salonu ve Kavaklı Mahallesi 16 Derslikli İlköğretim Okulu İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleşecek.

Erzurum Karaçoban'ın çehresi yatırımlarla değişiyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karaçoban ilçesinin çehresini değiştiriyor. Büyükşehir’in ekipleri, ilçede hummalı bir çalışma yapıyor.

TOKİ Erzurum Karaçoban'a spor salonu ve ilköğretim okulu yaptıracak!

TOKİ Erzurum, Karaçoban ilçesi, Akarsu-Kopal Mahallesi spor salonu (2004.63 ) ve Kavaklı Mahallesi 222 ada 11 parsel 16 Derslikli İlköğretim Okulu (2004-47) inşaatları ihalesi 31 Ekim'de yapılacak.

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi, Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı.

Fatma Güldemet Sarı Erzurum'daki restorasyonu inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek. Sarı, Erzurum kalesi çevresinde devam eden tarihi konutların restorasyon çalışmasını yerinde inceleyecek.

İrfan Sarı kimdir?

Erzurum Karaçoban Belediye Başkanı İrfan Sarı kimdir? İrfan Sarı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İrfan Sarı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte İrfan Sarı..

Ovit Dağı çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatıldı!

Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisi ulaşıma kapandı.

Erzincan-Erzurum karayolunda heyelan meydana geldi!

Erzincan - Erzurum kara yolunda heyelan meydana geldi. Kara yolunun Erzurum istikameti tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, bölünmüş yolun diğer iki şeridinden kontrollü olarak sağlanıyor.

erzurum kara fatma haberi Haberi

erzurum kara fatma haberi

 Türk Kızılayı'nın, milli mücadele döneminde asker eşiyle cepheden cepheye koşan, askerlere yemek pişiren, gerektiğinde yaralarını saran ve üsteğmenlik maaşını Kızılay'a bağışlayan "Kara Fatma" lakaplı Erzurumlu Fatma Seher Erden için Kulaksız Mezarlığı'nda yaptırdığı anıt mezar, törenle açıldı. 


Törene, Fatma Seher Erden'in akrabalarının yanı sıra Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyeleri, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, "Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma" kitabının yazarı İlknur Bektaş, Genelkurmay Başkanlığı temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. 


Törende konuşan Akar, Fatma Seher Erden'in 1888'de Erzurum'da doğduğunu, Balkan ve 1. Dünya savaşlarına katıldığını, Kafkas Cephesi'nde ailesinden dokuz-on kadınla savaştığını anlattı. 



Eşi Derviş Bey'in Sarıkamış'ta şehit olduğu haberini aldıktan sonra memleketi Erzurum'a dönen Erden'in, 1919'daki kongre günlerinde, Mustafa Kemal'le bizzat görüşebilmek için Sivas'a gittiğini kaydeden Akar,...