06 / 07 / 2024

Erzurum tarihi çeşmeler restore

Erzurum tarihi çeşmeler restore

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kış şartları göz önünde bulundurularak tasarlanan tarihi çeşmeleri aslına uygun restore ederek, borularında Sibirya'da da kullanılan izolasyon yöntemlerini kullanarak aynı tedbiri alacak...

TOKİ'den Erzurum Pasinler'e 89 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Pasinler'de 89 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 15 Kasım'da yapılacak.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Fatih'te tarih üzerine inşa edilen otel ve pansiyon yıkıldı!

Fatih'te tarihi çeşme ve surların üzerinde bulunan otel ve pansiyonun yıkılması için çalışmalara başlandı. Yıkımın ardından son durum havadan görüntülendi.

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Fatih'deki 5 katlı otel görenleri hayrete düşürdü!

İstanbul Fatih Semtinde yer alan, tarihi çeşmenin ve tarihi sur kalıntılarının üzerindeki 5 katlı otel görenleri şaşırtıyor...

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Olcay     Erkoç tarafından kuruldu. 

Erzurum Pasinler'e yeni bilgi evi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bilge bir neslin inşası için yaptığı eğitim yatırımları şehrin dört bir sathında sürüyor. 

Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Erzurum Pasinler'e 5 yıldızlı termal otel!

Erzurum Pasinler'e 5 yıldızlı termal otel yapılıyor. İhalesi tamamlanan turistik termal otelin yerinin hafriyatı alınıyor..

Vural Gökçalı evinin kapısını Alem Dergisi'ne açtı!

Modacı Vural Gökçalı ile Meral Gökçalı, Bodrum'un Gündoğan'daki evlerinin kapısını Alem Dergisi'ne açtı. Villadaki tarihi eşyalarla ev müzeye dönüştü.

Büyükyalı, Kazlıçeşme’nin tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarıyor!

Büyükyalı’yla Adım Adım Kazlıçeşme turu kapsamında semte adını veren tarihi çeşmeden, 1600 yılllık Studios Manastırı’na kadar, bölgedeki bir çok tarihi eserin keşfedilmesini ve Kazlıçeşme’deki bu kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Erzurum tarihi çeşmeler restore Haberi

Erzurum tarihi çeşmeler restore

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kış şartları göz önünde bulundurularak tasarlanan tarihi çeşmeleri aslına uygun restore ederek, borularında Sibirya'da kullanılan izolasyon yöntemlerini kullanacak.


Selçuklu ve Osmanlı döneminden beri süre gelen sokak çeşmeleri kültürü büyükşehir belediyesinin çalışmasıyla eski ihtişamına kavuşturulacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'daki çeşme kültürünün Selçuklulara dayandığını, Osmanlı'da da bu kültürün yaşatıldığını anlattı.


Geçmişte insanların su kaynaklarına bugünkü gibi evlerinden ulaşma imkanı olmadığını, çeşmeler yaparak su kaynaklarını belli yerlere getirdiklerini ifade eden Sekmen, "Bu dağlardan gelen sular da çok tatlı sular, leziz sular. Onun için hiçbir zaman bunların yok olmasına göz yummamışlar, devamlı da bunları korumuşlar. Bu geçmiş olduğumuz dönemde de Erzurum Belediyesi muhtelif yerlere 70 civarında çeşme yapmış, yenilemiş. Benim de arzum bu çeşmeleri yaşatmak, hatta daha...