11 / 05 / 2024

Erzurum Uzundere HES projesi

Erzurum Uzundere HES projesi

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.

Erzurum için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait 380 kV Erzurum-Alpaslan-2 HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Erzurum Uzundere'ye altyapı yatırımı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz sezonu için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2017 programına erken başladı

Erzurum Uzundere'nin yolları asfaltlandı!

Uzundere ilçesi sakinleri ilçelerinde kırsala yapılan hizmetlerden ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Erzurum Uzundere HES projesi TBMM'ye taşındı!

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.

Erzurum Tortum HES projesi 131.1 milyon TL'ye özelleştirildi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait Grup 2 Tortum Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 131 milyon 100 bin lira ile Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ verdi.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Erzurum Hazır Beton Santralleri ve Malzeme Ocakları'nın ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Erzurum Tortum ve Uzundere İlçeleri'nde yer alan Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

Erzurum Tortum Çayı'na HES kurulacak!

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı.

Rize Uzundere HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Atabey ve Koçoğlu enerji şirketleri tarafından yapılmak istenen Uzundere HES projesi için, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yerel mahkemenin ÇED olumlu’ raporunu iptal eden kararını onadı.

Erzurum Tortum Gölü için imar planı çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Erzurum Tortum Gölü'ne imar planı hazırlanıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Erzurum Uzundere HES projesi Haberi

Erzurum Uzundere HES projesi

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. 

Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı. Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, tarihi mekanlarının yanı sıra, endemik bitki örtüsü ve canlı türleriyle doğa sporlarının yapıldığı, organik tarım cenneti şirin  Uzundere'nin 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edildiğini, geçen Mart ayında İtalya'da gerçekleşen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısında başta çevre politikaları olmak üzere, 7 başlıkta 70'in üzerinde kriteri yerine getirerek dünyanın 208'inci, Türkiye'nin 11'inci sakin kenti seçildiğini hatırlatan Kamil Aydın, şunları söyledi:

"Şimdi, doğa harikası ilçemizin bu sessizliğini bozacak bir HES projesi düşünülmektedir. Dört Atatürk Barajı üretimine denk büyük kayıp kaçak oranı ve HES'ten elde edilen...