28 / 04 / 2024

Erzurum Uzundere HES projesi TBMM'ye taşındı!

Erzurum Uzundere HES projesi TBMM'ye taşındı!

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.



MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. 

Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı. Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, tarihi mekanlarının yanı sıra, endemik bitki örtüsü ve canlı türleriyle doğa sporlarının yapıldığı, organik tarım cenneti şirin  Uzundere'nin 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edildiğini, geçen Mart ayında İtalya'da gerçekleşen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısında başta çevre politikaları olmak üzere, 7 başlıkta 70'in üzerinde kriteri yerine getirerek dünyanın 208'inci, Türkiye'nin 11'inci sakin kenti seçildiğini hatırlatan Kamil Aydın, şunları söyledi:

"Şimdi, doğa harikası ilçemizin bu sessizliğini bozacak bir HES projesi düşünülmektedir. Dört Atatürk Barajı üretimine denk büyük kayıp kaçak oranı ve HES'ten elde edilen küçük enerji oranı da dikkate alınarak sizden isteğimiz bu cennet köşemizin uluslararası üne sahip sessizliğinin ve güzelliğinin bozulmasına müsaade edilmemesidir."

Oturum sona erdikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a detaylı bilgi verdiğine işaet eden Kamil Aydın, "Anlattıklarım Bakan Albayrak tarafından son derece makul görüldü ve konu ile yakından ilgilenme sözü verdi" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön