11 / 05 / 2024

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.

O kentteki yapıların yüzde 70'i acil dönüştürülmeli: Deprem için çok kritik bir şehir!

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler halkı paniğe sürükledi ve evlerde hasar meydana geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın fay hatları için kritik bir noktada olduğunu belirtti ve acil olarak kentsel dönüşümü işaret etti. İşte Bulut'un o açıklaması...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin taleplerini ve beklentilerini Meclis'te sıraladı. Bunların arasında TOKİ ile anlaşma yapılması da yer aldı. İşte ayrıntılar...

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partisinin istişare toplantısında milyonları heyecanlandıracak açıklamayı yaptı. Sancaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ifade ederek asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğini duyurdu.

Erzurum depreminde 55 ev oturulamayacak hale geldi!

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum'da toplamda 55 evin oturulamayacak düzeyde olduğuna dikkat çekti. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Erzurum 2. OSB'de yer tahsisi yapıldı!

AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Yer tahsisinin yapıldığı bölgede 1000 kalifiye personel istihdam edecek.

Depremde konutları hasar gören vatandaşlara destek paketi TBMM'de onaylandı!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve AK Parti'li milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan "Bazı Kanunlarda ve 399 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifi" TBMM'de kabul edildi...

Ekonomide düzenlemeler içeren 'torba teklifi' TBMM komisyonunda!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ekonomide düzenlemeler içeren "torba teklif"in 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması öngördüğünü anlattı.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın Haberi

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. 

Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı. Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, tarihi mekanlarının yanı sıra, endemik bitki örtüsü ve canlı türleriyle doğa sporlarının yapıldığı, organik tarım cenneti şirin  Uzundere'nin 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edildiğini, geçen Mart ayında İtalya'da gerçekleşen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısında başta çevre politikaları olmak üzere, 7 başlıkta 70'in üzerinde kriteri yerine getirerek dünyanın 208'inci, Türkiye'nin 11'inci sakin kenti seçildiğini hatırlatan Kamil Aydın, şunları söyledi:

"Şimdi, doğa harikası ilçemizin bu sessizliğini bozacak bir HES projesi düşünülmektedir. Dört Atatürk Barajı üretimine denk büyük kayıp kaçak oranı ve HES'ten elde edilen...