28 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 



İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılar meclis gündemine taşındı. MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, konuya ilişkin soru önergesi sundu. 

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. MHP'li Osmanağaoğlu, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından Anayasanın 98. Maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim." diye konuştu. 

İzmir Aliağa daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, şunları kaydetti:

"Seçim bölgem İzmir’in Aliağa İlçesine bağlı Kültür Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın mahalle sınırları içinde bulunan hazineye ait bazı arazilerin yasal olmayan bir şekilde işgal edilmesinden dolayı tedirginlik yaşadığı ifade edilmektedir. Prefabrik konteynırların koyulması, ardından arazilerin tellerle çevrilmek suretiyle “sahiplenilmesi” hususunda tarafımıza ulaşan şikâyetler bir hayli fazladır. 
Söz konusu sorun ile Kültür Mahallesi Muhtarlığının ilgili şikâyetleri yetkili mercilere yaptığı bilinmekle birlikte bu işgallerin hala son bulmadığı, tutulan tutanaklar ışığında yıkılacağı söylenen yapıların halen varlıklarını koruduğu da gelen bilgiler arasındadır."

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun soruları:

1. Kültür Mahallesi sınırları içinde yer alan bazı hazine arazilerinin “işgal” edildiği ile ilgili Bakanlığınıza ulaşan bir şikâyet var mıdır? 

2. Yapılan şikayetler sonucunda tutanak tutulmak kaydıyla yıkılması gerektiği 
söylenen konteynırların halen hazine arazileri üzerinde durduğu iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön