28 / 04 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" şeklinde ilan edildi.

Aktarılan detaylara göre konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Endüstri Bölgeleri Kanunu gereği, İzmir'in Aliağa ilçesinde belirlenmiş olan alanın "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" şeklinde ilan edilmesine karar verildi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ile yine aynı Kanun kapsamında, Cebelibereket Erzin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde başvuru yapan yatırımcıların, kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatıracakları oran 1000'de 1 şeklinde belirlendi.

Ayrıca verilen bilgilere göre diğer bir taraftan Silvan 1. Merhale Projesi (GAP) kapsamındaki Kıbrıs Barajı işinin yapımı için Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Eşme ve Sulak mahallelerindeki bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması da uygun bulundu.

Ayrıca yine verilen detaylara göre Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yer alan  bazı yerlerde DSİ tarafından arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması da kararlaştırıldı.

Resmi Gazete de yayımlandı! Aliağa daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

BU İLLER İÇİN DE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞTİ

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına, Artvin'de bir alanın riskli alan ilan edilmesi hakkındaki kararın kaldırılmasına, çeşitli üniversitelerde bazı enstitü ve fakültelerin kurulmasına, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatında bazı değişiklikler yapılmasına ve İstanbul'da iki özel endüstri bölgesi kurulmasına ilişkin karar alınmıpştı.

2 Kasım tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlarda, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Maraş, Urfa, Nevşehir'in de aralarında bulunduğu çeşitli illerde bazı taşınmazlar, enerji üretimi ve iletim hatlarının da acele kamulaştırılacağı belirtilmişti.


Geri Dön