12 / 05 / 2024

Esenyurtta 555 tapu dağıtıldı

Esenyurtta 555 tapu dağıtıldı

Esenyurt Belediyesi, Ardıçlı ve Yenikent Mahallesi'ndeki 555 müstakil tapuları, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tapu sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Esenyurt'ta 555 tapu teslim edildi!

Esenyurt'ta 555 tapu teslim edildi. Esenyurt Belediyesi, Ardıçlı ve Yenikent Mahallesindeki 555 müstakil tapular, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konu ile ilgili çaıklama yaptı.

Esenyurt'ta 555 tapu sahiplerine verildi!

Esenyurt'ta 555 tapu sahiplerine verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, " Davalar bitmediği, Yargıtay'dan onaylanmadığı sürece bizim bu arsalar üzerinde tapu vermemiz mümkün değil" dedi.

Esenyurt'ta 555 tapu sahiplerine teslim edildi!

Esenyurt Belediyesi, Ardıçlı ve Yenikent Mahallesi'ndeki 555 müstakil tapuları, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tapu sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Esenyurt'ta 555 tapu sahibini buldu!

Esenyurt Belediyesi, 30 yıldır tapularını alamamış olan Yenikent ve de Ardıçlı mahallesi sakinlerine sevinç yaşattı. Osmanlı Camii'nde düzenlenen törenle tapular, Necmi Kadıoğlu tarafından sahiplerine verildi.

Tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne aktarıldı!

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, tapu kayıtlarını dijital ortama aktardı. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) ile işlemler daha kolay olacak...

Osmanlı tapu arşivleri uluslararası bir toplantıya konu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın organizasyonuyla, 23 ülkeden 32 bilimadamı 21-23 Kasım tarihlerinde Osmanlı tapularını ve tapu arşivlerini konuşacak...

Erdoğan Bayraktar: Osmanlı tapu arşivleri kongrede tanıtılacak!

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi öncesinde Arşiv Daire Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da kongre düzenliyor!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’yle ilgili öncü basın toplantısı düzenliyor...

104 yıllık 'Tapu Kadastro binası' kimin?

104 yıllık Tapu Kadastro binası için Vakıflar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediye ve Tapu Kadastro Derneği birbirine girdi. Binanın kime kalacağını mahkeme söyleyecek...

Gayrimüslimlerin mirasçıları tapu kayıtlarını göremiyor!

1983 ve 2001'de yayımlanan iki genelge nedeniyle 1924 öncesinde ülkeyi terk etmek zorunda kalan gayrimüslimlerin mirasçılarına tapu kayıtları gösterilmiyor...

Mustafa Baygan tapu harcına gelen zammı değerlendirdi!

Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, tapu harcına gelen zammı değerlendirdi

Ahmet Yetkin: Tapu harcı zammı piyasayı olumsuz etkileyecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin, ''tapu harcı zammının emlak piyasasını olumsuz etkileyeceğini'' söyledi.

Tapu harçlarında vergi zammı yapıldı!

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

Esenyurtta 555 tapu dağıtıldı Haberi

Esenyurtta 555 tapu dağıtıldı

Esenyurt Belediyesi, Ardıçlı ve Yenikent Mahallesi'ndeki 555 müstakil tapuları, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tapu sorunlarıyla ilgili konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Davalar bilmediği, Yargıtay'dan onaylanmadığı sürece bizim bu arsalar üzerinde tapu vermemiz mümkün değil" dedi. Esenyurt'ta Ardıçlı Mahallesi'nde 20 yıldır devam eden tapu sorununun çözülmesinin ardından Cuma namazı sonrası Osmanlı Cami bahçesinde tören düzenlendi. Bir önceki ay Yenikent Mahallesi 1690 ve 1697 parsellerde hak sahibi olan ve Kadastro Mahkemesi'nde 30 yıldır davaları süren toplam 175 vatandaşın tapularının verilmesinin ardından bugün, aynı mahallede bulunan 1704 ve 8858 parsellerde davaları tamamlanan ve imar uygulamaları yapılan toplam 555 müstakil tapuları hak sahiplerine teslim edildi. 



"TAPU DAĞITMA DEVAM EDECEK" 

Tapu töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tapu sorunlarının çözüm sürecindeki zorluklaıına değindi. Tapu...