11 / 05 / 2024

Eser sözleşmesi fesih nedenleri

Eser sözleşmesi fesih nedenleri

Eser sözleşmesi ile yüklenici, üstlendiği edimleri işsahibinin haklı menfaatlerini gözeterek, sadakat ve özenle ifa etmek zorunda oluyor. Peki, eser sözleşmesi ne zaman sona erer? İşte Eser sözleşmesi fesih nedenleri...

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında en çok tartışmaya sebep olan konulardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı evden çıkarılabilir mi? oluyor. Ev sahiplerinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı fesih sebepleri gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Trend GYO piyasa yapıcılığı hizmet sözleşmesi feshedildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yatırım Finansman Menkul Değerler ile 2 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı piyasa yapıcılığı hizmet sözleşmesi 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren fesih edildi...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme nedeniyle fesih!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin fesih nedenlerinin başında geç teslim geliyor. Arsa sahipleri sözleşmede belirtilen tarihte teslimi gerçekleştiremeyen müteahhitler için fesih davası açabiliyor. İşte dilekçe örneği..

Kiracı tahliye sözleşmesi örneği!

Kiracı, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Ayrıca kiralama sürerken kiracı tahliye sözleşmesi imzalayabiliyor. İşte kiracı tahliye sözleşmesi örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bildirimi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kira sözleşmesi belirsiz süreli olarak yapılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bild

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tek taraflı fesih!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladıktan sonra anlaşamamaları ya da sözleşmede belirtildiği gibi davranmamaları halinde fesih yoluna gidilebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tek taraflı fesh edilebilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme tazminatı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İnşaatın zamanında tamamlanmaması halinde dava açılabiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme tazminatı ve fesih davası..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri!

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl feshedilir? Dava nerede açılır?Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri nelerdir?

Eser sözleşmesi fesih nedenleri Haberi

Eser sözleşmesi fesih nedenleri

Eser sözleşmesi ne zaman sona erer?

İşsahibi ile yüklenici arasında imzalanan eser sözleşmesine ilişkin esaslar Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Eser sözleşmesi, yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, işsahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Sözleşme ile yüklenici, üstlendiği edimleri işsahibinin haklı menfaatlerini gözeterek, sadakat ve özenle ifa etmek zorunda oluyor. İşsahibi ise, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır. Peki, eser sözleşmesi ne zaman sona erer?


Eser sözleşmesinin feshedilmesi..

I.Yaklaşık bedelin aşılması

MADDE 482- Başlangıçta yaklaşık olarak belirlenen bedelin, işsahibinin kusuru olmaksızın aşırı ölçüde aşılacağı anlaşılırsa işsahibi, eser henüz tamamlanmadan veya tamamlandıktan sonra sözleşmeden dönebilir.


Eser, işsahibinin arsası üzerine yapılıyorsa işsahibi, bedelden uygun bir...