23 / 05 / 2024

ESİDER İftar

ESİDER İftar

İstanbul Bahçeşehir’deki projeleriyle adından söz ettiren ve bugüne kadar bölgede çok sayıda bağımsız konut projesine imza atan Yalçıntepe Group, Ramazan ayında bölgede faaliyet gösteren işadamları ile özel bir iftar yemeğinde bir araya geliyor.

Esenyurt Expo 2015 kapılarını açtı!

Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği( ESİDER) iş birliği ile hazırlanan etkinlik Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayında 220 firmanın açtığı stantlar ile halka kapılarını açtı.

Ata Grup Es Bahçe Es Park Konakları satış ofisi!

Ata Grup Es Bahçe Es Park Konakları satış ofisi bilgilerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Es Bahçe Es Park Konakları projesinde daire fiyatları 250 bin liradan başlıyor...

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Apartman yöneticisi aidat öder mi?

Apartmanda ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat ödenmesi isteniyor. Peki, apartman yöneticisi aidat öder mi?

Kooperatifler KDV öder mi?

2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında kooperatiflerin KDV mükellefiyeti ile ilgili esaslar da yer alıyor. Peki, kooperatifler KDV öder mi? İşte rehberde yer alan esaslar..

Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Malikler, aidatı ödemekten kaçınamıyor. Ancak, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Esenyurt Expo 2015'in tarihi belli oldu!

Esenyurt Belediyesi ve ESİDER tarafından düzenlenen Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği'nin tarihleri belli oldu. Peki Esenyurt Expo 2015 ne zaman ve nerede düzenlenecek? İşte cevaplar...

İdris Güllüce: ÇED'i sokaktaki insana sorsanız lazım değil der!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "ÇED gerekli değildir'den ne anlarsınız diye sokakta onbin adama sorsanız 'Lazım değil ağabey, git işine bak, anlarım ben'der. Fakat öyle değil. Kanun teklifiyle düzelteceğiz bunu" dedi.

Es Bahçe Konakları'nda kampanya kapsamında fiyatlar 250 bin TL'den başlıyor!

Ata Grup, İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Esenyurt'ta gerçekleştirdiği Es Bahçe Konakları projesinde, Kasım ve Aralık aylarına özel kampanya başlattı. Proje konut satış fiyatları 250 bin TL ile 280 bin TL arasında satışa sunuluyor.

Kalekent’ten kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Beylikdüzü’nde Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığında hayata geçen Kalekent, hem yatırım hem de oturum amaçlı konut arayanların tercihi oldu. Kalekent’ten kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı bulunuyor.

ESİDER İftar Haberi

ESİDER İftar

Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe ile Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Muammer Ömeroğlu’nun ev sahipliğindeki iftar yemeğine İstanbul Esenyurt Bölgesi Milletvekilleri, Esenyurt Protokolü, İstanbul Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Sandal ile bölgede faaliyet gösteren işadamları katılacak.


İftar yemeği organizasyonu, 02 Ağustos 2012 Perşembe akşamı saat 20.00 itibariyle Esenyurt Pelit’te (Akbatı ile Akkoza’nın arkası) gerçekleştirilecek.


Esenyurt Pelit Ulaşım Krokisi