18 / 05 / 2024

eski dereyolu köprüsü ne zaman yıkılacak

eski dereyolu köprüsü ne zaman yıkılacak

Çalışmaların yaklaşık 1 ay sürmesi beklenen Talatpaşa (Dereboyu) Köprüsü'nün yıkılıp yeniden inşa edileceği belirtildi

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Ankapark Üst Geçit Köprüsü tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark Üst Geçit Köprüsü'nün yapımını hızla sürdürüyor. Üst geçit tamamlandığında, Ankapark’tan Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu yönüne direkt geçiş sağlanacak.

Aydın Dandalaz Köprüsü restore edilecek!

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki, restorasyon çalışmasında yıkılan 590 yıllık Dandalaz Köprüsü için ihalelerin tamamlanmasının ardından ön çalışmaların başladığı öğrenildi. Köprünün ilk olarak eski haline getirilmesinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak.

Manisa Karaçay Köprüsü'nde sona doğru!

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Muradiye yolunda bulunan Karaçay Köprüsü’nde başlattığı çalışmalarda sona geldi. 587 bin liraya mal olan köprü, asfalt çalışmalarının da tamamlanmasının ardından taşıt trafiğine açılacak

Manisa Karaçay Köprüsü yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Muradiye yolunda bulunan Karaçay Köprüsü’nü yeniliyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında köprünün yapım çalışması dört ay sürecek.

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

Kocaeli'de Valilik Kompleksi önüne modern yaya köprüsü inşa edilecek!

Valilik Kompleksi için yaya köprüsü yapılacak Büyükşehir Belediyesi tarafından, tamamlanma aşamasına gelen Kocaeli Valilik Kompleksi'nin önünde yer alan eski yaya köprüsünün yerine, yürüyen merdivenli ve asansörlü modern bir yaya köprüsü inşa edilecek.

Hatay'daki Abbasiler'den kalma Kasımbey Köprüsü onarıldı!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, yıllar sonra ilk kez onarıma alınarak eski görünümüne kavuştu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş!

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş. Köprünün proje ihalesini bir Türk firması ile İngiliz firması kazanmış. Köprü 3 milyar liraya mal olacakmış ve eski köprünün 100 metre Haliç tarafında yapılacakmış.

1981 yılında İkinci Boğaz Köprüsü'ne yurtdışındaki işçilerimiz ortak edilecekmiş!

1981 yılında İkinci Boğaz Köprüsü'ne yurtdışında çalışan işçiler döviz karşılığı ortak edilecekmiş. Kamulaştırılan arazilerin eski sahiplerine de yatırımlara katılma fırsatı verilecekmiş ve senetlerle ortaklık sağlanacakmış.

1970 yılında Galata Köprüsü 126 yaşına basmış!

1970 yılında, Sultan Abdülmecit tarafından 237 bin altına ahşap olarak yaptırılan Galata Köprüsü 126 yaşına başmış. Haberde Eski Galata Köprüsü'nün 1844 yılındaki, 1870 yılındaki ve 1930 yılındaki fotoğrafları da mevcut...

Eski Galata Köprüsü akıbetini bekliyor!

Balat- Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Eski köprünün akıbetinin ne olacağı merak konusu...

eski dereyolu köprüsü ne zaman yıkılacak Haberi

eski dereyolu köprüsü ne zaman yıkılacak

Eski Dereyolu Köprüsü'nün yıkımına 21 Aralık Cuma gecesi saat 24:00'de başlanacak. Yıkılıp yeniden inşa edilecek olan köprünün 22 Ocak 2013 tarihine kadar tamamlanması...