22 / 05 / 2024

eski fatih haritası

eski fatih haritası

2 Kanunusani (Ocak) 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi yeni kadastro kanunun getirdiği değişiklilerden bahsetmiş. Gazetede yer alan haber de Tarihi Yarımada Fatih'in kadastroyu gösteren haritası da yer almaktadır.

Fatih Arpa Emini Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih ilçesi, Arpa Emini Mahallesi, 1827 ada, 50, 51, 52 parseller ve Eski: 44 Yeni: 61 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Fatih’te önlemsiz yıkım mahalleliyi korkuttu!

Fatih’te depreme dayanıksız ve eski olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan Fatih Hattat Rakım Ortaokulu'nda, yıkım önlemi alınmaması korku dolu anlar yaşattı.

Fatih Borhan kimdir? 

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan kimdir? Fatih Borhan hangi görevlerde bulundu? 

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti...

Saray Muhallebicisi'nin Fatih şubesi yüksek kiraya yenik düştü!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait Saray Muhallebicisi'nin Fatih'te bulunan 16 yıllık şubesi, mal sahibinin yüksek kira zammı nedeniyle kepenk indirdi.

Fatih'e yakışmayan inşaat yükseliyor!

İstanbul gibi dünyanın gözbebeği kadim şehir olan Fatih'te modern yapı yükselmeye başladı. Süleymaniye, Şehzadebaşı ve Vezneciler’in merkezinde tarihî ahşap eski evleri kapatan yapının ne olacağı ise merak konusu oldu.

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

31 Mart Yerel Seçimlerinde iş dünyası ve inşaat sektöründe görev yapan bir çok isim siyasete adım attı. Fatih’te TOKİ eski Başkanı Turan, Ümraniye’de ise Kiptaş eski Başkanı Yıldırım Belediye Başkanı olarak seçildi.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

eski fatih haritası Haberi

eski fatih haritası

Yeni Kadastro kanununa göre mühim bir madde ilave edildiğini ve bu maddeye göre kadastro muamelatı takibe başlandığı yerlerde artık mahkemelerin hukuku tasarrufiye davalarını dinliyemiyeceklerini yazmış ve bu suretle hukuku tasarrufiyenin hiç bir suretle geri alınamayarak herkesin kendi malına sahip olcağını ilave etmiştik. Bu suretle artık mal sahipleri dertten kurtulmuş Kadastronun tatbiki sayesinde de ayrıca hazinede maddi istifadeler temin etmiştir.


Kadastro icrası dolayısı ile şimdiye kadar 958233 liralık harç resmi tahakkuk ettirilmiştir. Ayrıca mecmuu 435 parça olarak 101879 lira kıymetinde mahlulat 176 parça olarak 36779 liralık evkaf mahlulatı tahakkuk ettirilmiştir. Metrukiyeti tahakkuk eden emvali metruke 626621 liralık olmak üzere 239 parçadan ibarettir. Bunların hepsi 1.623.512 lira tutmaktadır.

Cumhuriyet Gazetesi  2 Kanunusani (Ocak) 1930