29 / 04 / 2024

Saray Muhallebicisi'nin Fatih şubesi yüksek kiraya yenik düştü!

Saray Muhallebicisi'nin Fatih şubesi yüksek kiraya yenik düştü!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait Saray Muhallebicisi'nin Fatih'te bulunan 16 yıllık şubesi, mal sahibinin yüksek kira zammı nedeniyle kepenk indirdi.



2004'ten istifa ettiği 2017'ye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kadir Topbaş’a ait olan ünlü lokanta zinciri Saray Muhallebicisi’nin Fatih Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan16 senelik şubesi geçtiğimiz günlerde kapandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, mal sahibinin yüksek kira artışı talebi sebebiyle Saray Muhallebicisi’nin, Fatih’te kiracı olduğu şubeyi boşaltmaya karar verdiği belirtildi. Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2004'te Fatih’te ünlü zincirin 6. şubesi olarak açılan muhallebici, geçtiğimiz günlerde binayı boşalttı.

Saray Muhallebicisi nin Fatih şubesi yüksek kiraya yenik düştü!

16 senedir Saray Muhallebicisi olarak hizmet veren 5 katlı bina, bir giyim mağazası tarafından kiralandı. Binanın üzerine yeni açılacak olan mağazanın afişi asılırken içinde de hummalı bir inşaat çalışması yapılıyor.

YEĞEN TOPBAŞ YETKİLİ

Saray Muhallebicisi, Saray Mandıra Süt Et Tarım Hayvancılık ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait ve İTO kayıtlarına göre Kadir Topbaş şirketin eski yönetim kurulu üyeleri arasında. Şu an şirketin yetkilisi, Kadir Topbaş’ın yeğeni olan Turhan Topbaş.

Saray Muhallebicisi nin Fatih şubesi yüksek kiraya yenik düştü!

1935 YILINDA KURULDU

Saray Muhallebicisi, 1935'te Kadir Topbaş’ın babası Hüseyin Topbaş’ın Kasımpaşa’da açtığı muhallebici ile gıda sektörüne ilk adımını attı. 14 sene sonra 1949 yılında Saray Muhallebicisi Beyoğlu’nda ikinci şubesini açtı. Bugüne dek 22 şubeye ulaşan Saray Muhallebicisi’nin Fatih’te bulunan  şubesinin kapatılması ile sayı 21’e düştü.


Geri Dön