12 / 05 / 2024

eski gecekondu evleri

eski gecekondu evleri

1958 yılında İstanbul Belediyesi'ne verilen rapora göre gecekondu inşaatı artmış. Gecekondular daha çok Mecidiyeköy ve Florya'da inşa edilmekteymiş. Gecekonduları yıkılan aileler için Kazlıçeşme'de apartman katı verilecekmiş.

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak!

Capella İnşaat tarafından Eskişehir'de inşa edilen Sümer Evleri'nde satışlar devam ediyor. Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Yeni Eyüp Evleri fiyat listesi Ekim 2022! 

İstanbul'un en eski ilçelerinden Eyüpsultan'da yükselen Yeni Eyüp Evleri 7 blok halinde inşa ediliyor. Peki Yeni Eyüp Evleri projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte Yeni Eyüp Evleri fiyat listesi Ekim 2022! 

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…

Kentsel dönüşüm projeleri, milyonlarca insanın adeta eski olan evleri için beklediği bir mucize. Kentsel dönüşüme dair milyonlarca insanı sevindiren gelişmeyi Bakan Murat Kurum verdi. Kentsel dönüşüm kira ücretlerinin artacağı bildirildi. İşte detaylar…

TOKİ'den Eskişehir'deki imar planına ilişin açıklama!

TOKİ'den Eskişehir'de bazı basın yayın organlarında yer alan "Eskişehir Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesiyle ilgili belediye meclisi kararına TOKİ'nin itiraz etmesi"ne ilişkin yapılan haberlere dair açıklama yapıldı.

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

İstanbul'un en eski ilçelerinden Eyüpsultan'da yükselen Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. Projede fiyatlar 561 bin TL'den başlıyor...

İsviçre'deki dağ evleri 6 liraya satılıyor!

İsviçre’nin güneyinde yer alan Monti Sciaga adlı dağ köyündeki eski taş evleri 1 İsviçre Frangı (5.8 TL) gibi sembolik bir fiyata satılıyor.

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının fiyatları yüzde 25 arttı!

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının kira fiyatları arttı. Yurt ve tek odalı olarak tasarlanan evleri fiyatlarında yüzde 25 artış yaşandı.

Drusilya Evleri’nde 4. Etap çalışmaları başladı!

AYD Yapı tarafından Eskişehir’e kazandırılan Drusilya Evleri’nde 4. Etap çalışmaları başladı. 52 daire ve ticaret merkezleri Temmuz 2018’de sahipleri ile buluşacak

Essenora Evleri'nde büyük takas kampanyası! Eski evi getir, yeni evinde otur!

Essenora Evleri İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi. Projede geçerli büyük takas kampanyası kapsamında eski evinize karşılık, yeni bir ev sahibi olabiliyorsunuz...

Eskişehir Huzurum Mahallesi'nde TOKİ krizi!

Eskişehir Odunpazarı Huzurum Mahallesi'nde TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi kapsamında zorluk çekiyor. TOKİ’nin ilk etabında mahalleye giren iş makineleri nedeniyle birçok evin yıkıldığı iddia edildi.

eski gecekondu evleri Haberi

eski gecekondu evleri

İstanbul'da gecekondu inşaatı yeniden arttı.


Yeni gecekondular derhal yıkılacak


  İstanbul Belediyesi'ne verilen raporlardan anlaşıldığına göre, şehrin muhtelif semtlerinde gecekondu inşaatı yeniden çoğalmış bulunmaktadır. Tespit edilen duruma göre, gecekonduların ekserisi Florya, Mecidiyeköy civarındadır. Yapılan hesaplara göre, bunların sayısı 1000'i aşmaktadır.

  Belediye Riyaseti, yeni inşaatın derhal yıkılmasını ve yapanlar hakkında kanuni takibata geçilmesini bildirmiştir. 

  Diğer taraftan, Vilayet de bu gecekonduların inşasına müsaade eden mülkiye amirleri hakkında müfettişlik tahkikatı açmıştır. Dört kaza kaymakamı hakkında müfettişler soruşturmaya başlamışlardır.

  Bundan başka, gecekondu sakinleri için Kazlıçeşme ve havalisinde yapılmasına karar verilen blok apartmanların inşası için bu yılki bütçeye tahsisat konacaktır. İlk planda 500 aileyi barındıracak blok apartmanlar inşa edilecektir. Blok apartmanlara geçenlerin halen oturdukları gecekondular yıkılacaktır. 

  Kendilerine apartman katı veya dairesi verilenler, bina bedelini yirmi senede...