28 / 04 / 2024

1958 yılında gecekondu inşaatı artmış!

1958 yılında gecekondu inşaatı artmış!

1958 yılında İstanbul Belediyesi'ne verilen rapora göre gecekondu inşaatı artmış. Gecekondular daha çok Mecidiyeköy ve Florya'da inşa edilmekteymiş. Gecekonduları yıkılan aileler için Kazlıçeşme'de apartman katı verilecekmiş.



İstanbul'da gecekondu inşaatı yeniden arttı.


Yeni gecekondular derhal yıkılacak


  İstanbul Belediyesi'ne verilen raporlardan anlaşıldığına göre, şehrin muhtelif semtlerinde gecekondu inşaatı yeniden çoğalmış bulunmaktadır. Tespit edilen duruma göre, gecekonduların ekserisi Florya, Mecidiyeköy civarındadır. Yapılan hesaplara göre, bunların sayısı 1000'i aşmaktadır.

  Belediye Riyaseti, yeni inşaatın derhal yıkılmasını ve yapanlar hakkında kanuni takibata geçilmesini bildirmiştir. 

  Diğer taraftan, Vilayet de bu gecekonduların inşasına müsaade eden mülkiye amirleri hakkında müfettişlik tahkikatı açmıştır. Dört kaza kaymakamı hakkında müfettişler soruşturmaya başlamışlardır.

  Bundan başka, gecekondu sakinleri için Kazlıçeşme ve havalisinde yapılmasına karar verilen blok apartmanların inşası için bu yılki bütçeye tahsisat konacaktır. İlk planda 500 aileyi barındıracak blok apartmanlar inşa edilecektir. Blok apartmanlara geçenlerin halen oturdukları gecekondular yıkılacaktır. 

  Kendilerine apartman katı veya dairesi verilenler, bina bedelini yirmi senede ödeyeceklerdir.


Hürriyet Gazetesi 11 Ekim 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön