09 / 05 / 2024

eski havaalanı

eski havaalanı

1975 yılında uluslararası hava trafiğine açık olan, Türkiye'nin en büyük havaalanı, Atatürk Havalimanı'nın çevresi gecekondularla dolmuş. Gecekondular, pistin hemen kenarında kurulmuş ve durum kimseyi rahatsız etmemiş.

Şanlıurfa'da eski havalimanının yerine iki yeni merkez yapılıyor!

Şanlıurfa'da 13 yıl atıl durumda duran eski havaalanının yerine alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarının tedavi edileceği iki farklı merkez inşa edildi...

Marmaris'teki eski havaalanı mecliste konu oldu!

Muğla Milletekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bursa Yunuselilerden acil yol talebi!

Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşümde örnek bölge olarak gösterdiği Yunuseli-Hamitler-Güneştepe bölgesini şehre bağlayan eski havaalanı yolu yetersiz kalıyor. Yunuseli sakinleri, yolların bir an önce açılmasını istediler.

Samsun Kamu Kampüsü Projesi beklemede!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, eski havaalanında bulunan ve Samsun Büyükşehir Belediye binasının ve birçok başka kamu kurumunun yeni hizmet binalarının yapılması planlanan arsanın tahsisinin henüz yapılamadığını belirtti.

Yusuf Ziya Yılmaz: Kamu Kampüsü Projesi beklemede!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski havaalanında bulunan ve Samsun Büyükşehir Belediye binasının ve birçok başka kamu kurumunun yeni hizmet binalarının yapılması planlanan arsanın Milli Savunma Bakanlığı’ndan tahsisinin henüz yapıla

Erzurum Eski Havaalanı Yolu’na yeni mesire alanı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında Büyükşehir’in mimar ve mühendisleri, bütün hünerlerini bu kez de Eski Havaalanı Yolu’nda kullanıyorlar.

Erzurum Eski Havaalanı Yolu’na mesire alanı yapılıyor!

Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Erzurumlular, doğayla iç içe dinlenme imkânına sahip olacak.

Samsun eski havaalanı arsasına Kamu Kampüsü inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kamu Kampüsü” yapmayı planladıkları eski havaalanıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını söyledi..

Samsun’da kamusal alan oluşturulacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent merkezindeki bazı kamu binalarının eski havaalanı bölgesine taşınarak, modern bir kamusal alan oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Samsun'da eski havaalanına devlet kampüs!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tüm kamu kurumlarını eski havaalanı arazisine taşımak için düğmeye bastı. Büyükşehir ayrıca, Samsuna büyük bir orduevi yapmak için de harekete geçti

Samsun Kamu Kampüsü projesi hayata geçiyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski havaalanına yapılacak “Kamu Kampüsü”nde "Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediye binası, İlkadım Belediye binamız, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi tüm kurumlar bulunacak." dedi...

Erdoğan Tok: İlkadım'da bütün kurumlar tek bir yerde toplanacak!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Şehrin gelişmesine katkı sağlamak adına eski havaalanının yanında bulunan 180 dönümlük alana, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız bir çalışma ile bütün binaları bir araya toplayacağız” dedi...

İstanbul'a 3. havaalanı için kömür ocaklarını Kadir Topbaş da işaret etmiş!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da üçüncü havaalanının İstanbul'un Karadeniz sahilinde eski kömür ocaklarının bulunduğu yerde yapılacağını söylemişti

eski havaalanı Haberi

eski havaalanı

YEŞİLKÖY HAVAALANINDA GECEKONDULAR VAR


  Burası, uluslararası hava trafiğine açık olan ve Türkiye'nin en büyük hava ulaşım merkezi Yeşilköy Havaalanı... Milyonlar harcanarak düzenlenmeye çalışılan bu alanın çevresi şimdi tamamen gecekondularla doldu.. Gecekondular, uçakların hemen inip kalktığı pistin hemen kenarında kuruluvermişler.. İnip kalkan uçaklardaki turistler için ilginç bir görünüm.. Bunu sadece turistler değil, o bölgeden geçen bu işin sorumluları da görüyorlar elbet... Hatta Bakan bile uçakla İstanbul'a geldiği zaman görüyor bu milyonlar harcanan alanın hemen yanındaki gecekonduları..


Milliyet Gazetesi 16 Nisan 1975



Abdullah Kutalmış...