02 / 05 / 2024

Eski İzmir Evleri onarım

Eski İzmir Evleri onarım

İzmir'in Kadifekale ve Basmane arasında daha çok bulunan tarihi evlerinin bazıları, kaderine terk edildi. Çatıları, cumbaları çöken evler kullanılmaz halde geldi.

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…

Kentsel dönüşüm projeleri, milyonlarca insanın adeta eski olan evleri için beklediği bir mucize. Kentsel dönüşüme dair milyonlarca insanı sevindiren gelişmeyi Bakan Murat Kurum verdi. Kentsel dönüşüm kira ücretlerinin artacağı bildirildi. İşte detaylar…

TOKİ'den İzmir'e 3 yeni okul müjdesi! İhalesi yarın!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Karabağlar'a yeni okul müjdesi!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Ekim'de yapılacak.

TOKİ'den İzmir Karabağlar'a 3 yeni okul!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İsviçre'deki dağ evleri 6 liraya satılıyor!

İsviçre’nin güneyinde yer alan Monti Sciaga adlı dağ köyündeki eski taş evleri 1 İsviçre Frangı (5.8 TL) gibi sembolik bir fiyata satılıyor.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

Dap İzmir ödeme kampanyası için son gün 31 Mart!

Topraktan satışla 1 yıl kira garantisi verilen Dap İzmir Evleri ana ulaşım ağlarının yanı başında, yeni kent merkezinin tam yanında, eşsiz deniz manzarasına karşı inşa ediliyor..

Dap Yapı İzmirle sizin hikayeniz şimdi başlıyor!

14 bin 950 liradan başlayan peşinat ve 50 ay 0 faizle ev sahibi olunabilen Bornova Dap İzmir Evleri, İzmir’in doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi” sloganıyla tanıtılıyor..

Dap İzmir Bornova ödeme seçenekleri 2018!

Topraktan satışta 1 yıl kira garanti sunulan Bornova Dap İzmir Evleri'nde stüdyodan 3 oda 1 salona kadar daire seçenekleri bulunuyor..

Dap İzmir Evleri nerede? İşte konum!

707 konuttan meydana gelen Dap İzmir Evleri’nde 14 bin 950 liradan başlayan peşinat ve 2 bin 300 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor..

Dap İzmir ödeme planı 2018!

Dap Yapı imzası taşıyan Dap İzmir Evleri'nde daire fiyatları 299 bin TL'den başlıyor. Projede topraktan satışta 1 yıl kira garanti sunuluyor..

Dap İzmir Evleri Bornova fiyat!

Dap İzmir Evleri Bornova fiyat listesi 259 bin TL'den başlıyor. İki blok olarak hayata geçirilen projede yüzde 5 peşinat fırsatı sunuluyor...

Dap İzmir Evleri teslim tarihi!

Dap Yapı İzmir projesinde yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Dap İzmir Evleri teslim tarihi ne zaman?

Eski İzmir Evleri onarım Haberi

Eski İzmir Evleri onarım


İzmir'in Kadifekale ve Basmane arasında daha çok bulunan tarihi evlerinin bazıları, kaderine terk edildi. Çatıları, cumbaları çöken evler kullanılmaz halde geldi. Bölge halkı, sahiplerinin yaptırmadığı, yıkılma tehlikesi olan bu yapıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelip restore ettirmesini istedi.


Kentin tarihi semtlerinden olan Kadifekale ve Basmane arasında bugüne kadar zamana meydan okuyan tarihi evler, son dönemde bakımsız bırakılıp kaderlerine terk edildi. Çatıları, cumbaları çöken evlerin içleri oturulamaz hale geldi. Her an yıkılma tehlikesi yaşanmaya başladı. Bazı evlerin çevresi de belediye ekiplerince, demir kafeslerle korumaya alındı.


VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ


Kurtarıcılarını bekleyen evlerin eski güzel hallerini bilen semt sakinleri, bugünkü içler acısı haline tepki gösterdi. Kentin kültürel değerlerine önem veren vatandaşlar, sahiplerinin yaptırmadığı bu yapıları,...