18 / 05 / 2024

Eski Kahire Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Dekanı Ula el Aczi

Eski Kahire Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Dekanı Ula el Aczi

Giza piramitlerinin 25 kilometre güneyindeki Sakkara kazı alanında MÖ 1077-1292 yıllarında hüküm süren 20. Firavun Hanedanlığı döneminde üst düzey yetkili olan Pah Seir'e ait mezar bulunduğunu açıklandı...

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapıyor! Bu fırsat bir daha gelmez!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 282 sözleşmeli personel istihdam edecek. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alımı ilanını açıkladı. İşte o ilanın detayları…

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alıyor! Son başvuru 10 Şubat 2023!

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Teşvikiyelilerden TOKİ tepkisi!

Geçen senenin Nisan'ında eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında inşaatın başlaması amacıyla yapı ruhsatı alınması üzerine Teşvikiye Mahallesi sakinleri, duruma tepki gösterdi. Avukat Özge Çetin, Teşvikiyeliler adına bir açıklama gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Muammer Keskin'den Şişli'deki toplanma yerlerine ilişkin açıklama!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü arsasının İBB'nin değil AFAD'ın toplanma alanı olduğunu belirtti. Keskin, deprem olsa bir kişinin bile oraya giremeyeceğini dile getirdi.

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Şehir Üniversitesi arsasında tartışma büyüyor!

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin arsası hakkından yaşanan tartışmalar devam ediyor. Eski  başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Ahmet Davutoğlu’ndan Cumhurbaşkanı'na Şehir Üniversitesi yanıtı!

Yeni parti kuracak olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair" ifadeleriyle bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Eski Kahire Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Dekanı Ula el Aczi Haberi

Eski Kahire Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Dekanı Ula el Aczi


Mısır'da firavunun habercisi olan Pah Seir'e ait 3100 yıllık mezar bulundu.


Giza ilinde yer alan Sakkara kazı alanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Tarihi Eserler Bakanı Muhammed İbrahim, Giza piramitlerinin 25 kilometre güneyindeki Sakkara kazı alanında MÖ 1077-1292 yıllarında hüküm süren 20. Firavun Hanedanlığı döneminde üst düzey yetkili olan Pah Seir'e ait mezar bulunduğunu açıkladı.


İbrahim, mezarın Mısır uygarlığı tarihinde yeni bir sayfanın doğmasını sağladığını, edinilen yeni bilgilerle antik Mısır'ın en gelişmiş dönemi Yeni Krallık'a ışık tutulacağını söyledi.


Tarihi Eserler Bakanı İbrahim, mezarın 5. Hanedanlık döneminin son Firavunu Unes'in Piramidine çıkan yolun güneyinde bulunduğunu ve 2010 yılında bulunan 19. Hanedanlık döneminde ordu komutanı olan Ptah Ms'nin mezarının kuzey duvarına yapışık olduğunu kaydetti.


Pah Seir'in, Ptah Ms'nin ailesinden olma ihtimalinin ortaya çıktığını aktaran İbrahim, yeni...