02 / 05 / 2024

eski küçükçekmece

eski küçükçekmece

Reşat Altın'ın 57 liraya satıldığı 1954 yılında, Küçükçekmece'de bulunan değeri 15 bin lira olan, 254 metrekare ve 278 metrekare olarak parsellenen arsalar 114 adet altın parasına, 6 bin 500 liraya satılacakmış.

1937 yılında Küçükçekmece'de Tahtakale Çiftliği 2.700 lira teminatla satılacakmış!

1937 yılında Küçükçekmece ve Başakşehir Ispartakule civarında bulunan Tahta Kale Çiftliği 2 bin 700 lira teminatla kapalı zarf usulüyle, Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış.

Küçükçekmece Atakent Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Küçükçekmece ilçesi, Atakent Mahallesi, 564 ada, 2 parsele (Eski: 564 ada 1 parselin kuzeyindeki tescil dışı alan) ilişkin 1/1000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece'de yerinde dönüşüm yıkımı!

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde depremde yıkılma riski taşıyan eski binaların yıkımı başladı. Yerinde dönüşüm kapsamında yıkılan binalar havadan görüntülendi.

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

Büyükçekmece ​eski devlet hastanesi yıkılıyor!

Büyükçekmece sahilinde yer alan eski devlet hastanesi ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkılıyor. 

Büyükçekmece Şenol Güneş Stadyumu gün sayıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatlarıyla eski tribünü yıkılan, yerine yeni ve modern tribün yapımı çalışmalarına başlanan Tepecik Şenol Güneş Stadyumu’nda sona gelindi.

Küçükçekmece Kanarya imar planı notu değişikliği askıda!

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 9,2 hektarlık alanı kapsayan 5514 (eski 5011) Parsel ve Çevresi Riskli Alana İlişkin hazırlanan uygulama imar planı notu değişikliği askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece banliyöye dönüşüyor!

İstanbul’un eski sayfiyesi Büyükçekmece, şimdi kentin yeni banliyösü oluyor.

Küçükçekmece Sone İstanbul satılık!

Küçükçekmece Sone İstanbul satılık daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Eski Elektrikçiler Sitesi arazisi üzerinde hayata geçirilecek projede 1.067 adet konut yer alıyor.

Küçükçekmece Kemalpaşa imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Küçükçekmece İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi, Yeni: 12699 ( Eski: 4386 ve 9935 ) parsele ilişkin Ticaret Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

Eski Küçükçekmece Adliyesi okul olacak!

İBB tarafından, Eski Küçükçekmece Adliye Sarayı, arkasındaki halı saha ve Cennet Kültür Merkezi açık otoparkı alanı için hazırlanan meslek lisesi, ortaöğretim tesis alanı ve ilköğretim tesis alanı imarlı plan bugün askıya çıktı.

Küçükçekmece Belediyesinin eski hizmet binası yıkıldı!

Küçükçekmece Belediyesi'nin Sefaköy E5 kenarında bulunan eski binasının yıkımına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları ve Belediye çalışanları katıldı. Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasına taşındı...

Küçükçekmece Belediyesi'nin Sefaköy'de bulunan eski binası yıkıldı!

Küçükçekmece Belediyesi'nin Sefaköy E5 kenarında bulunan eski binasının yıkımına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları ve Belediye çalışanları katıldı. Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasına taşındı...

Büyükçekmece'de dönüşüm için Büyükşehir'den onay bekleniyor!

Büyükçekmece'deki eski binaların vatandaşların da katılımı ile dönüştürmeyi hedefleyen Belediye''nin uygulamak istediği çalışma Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Eğer onay görürse, imar teşviği niteliğindeki çalışma start alacak...

eski küçükçekmece Haberi

eski küçükçekmece

KÜÇÜKÇEKMECE'NİN İÇİNDE SATILIK YALI ARSALARI


1- Bu arsalar, KÜÇÜKÇEKMECE'DEDİR. Küçükçekmece, telefonu, elektriği, ev, villa, köşk, yalı, otel, gazino, plaj sitesi gibi medeni bir insanın bütün ihtiyaçlarına aynı zamanda veren ve İstanbul'a ''cennet şehir'' vasfını kazandıran sevimli eğlence ve mesire köşelerinden başta gelen biridir.

2- Bu arsalar, elektrikli banliyö treni istasyonu ve ucuzluğu, temizliği ile meşhur çarşıya


YAYA 4-5 DAKİKA MESAFEDEDİR, istasyonun Sirkeci'ye uzaklığı 17 dakikadır.

3- Bu arsalar, hem LONDRA ASFALTI üzerinde, hemde KUMSAL SAHİLDE olup, emsalsiz bir manzaraya sahiptir. Ayrıca burası PLAJ, YALI, GAZİNO, BENZİN İSTASYONU, OTEL yapmaya ve çakıl, dişli kum, perdah (sıva) kumu istihsal etmeye fevkalade uygundur.

4- Bu arsaların bir hususiyetini de, motor ve kayıkla, Küçükçekmece Köprüsü altından geçerek 4-5 dakika içinde FLORYA SAFA PLAJI yanında denize ulaşabilmek imkanı teşkil...